IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 съвета за хората, които ще започват собствен бизнес

1 май 2016 10 00

Внимавайте да не се провалите бързо-бързо

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Стартирането на частен бизнес не е лесен подвиг, но вярвате или не, поддържането на добрия старт е най-трудното и важно начинание.

Според статистиките 90 процента от новите фирми се провалят още в първата година. Една скорошна статия в сайта Inc., очертава основните правила за основателите на собствен бизнес, които те трябва да следват, за да оцелеят през рисковия период.

Ето и 4-те най-важни съвета:

1. Започнете да се движите.

Първата стъпка е доста проста: Вие трябва да започнете действително да се движите напред. Повечето предприемачи не са склонни да приемат предизвикателството лесно и всъщност не вярват истински в своя бизнес, нито пък в своя бъдещ успех. Те са страхливи песимисти. Ако изчакате прекалено дълго, за да започнете своя бизнес, вие може да се разсеете, да се откажете или да загубите, я възможностите си, я подкрепата си. В крайна сметка няма как да преследвате цел, ако се страхувате или само отлагате да започнете.

2. Дръжте под око конкуренцията си.

Бизнесът и компаниите, които са ваша конкуренция могат да ви бъдат най-големият източник на информация и реално да ви помогнат да се обогатите и да постигнете успех. Обърнете внимание на това какви са тенденциите в бранша, с който ще се занимавате. Вижте с какво и как конкурентите ви постигат своя успех. Съсредоточете се върху това какво вие можете да направите по-добре от тях. Никога не спирайте да се образовате във въпросната сфера.

3. Приемайте промяната с отворени обятия.

Обща черта на повечето нови предприемачи е, че те прекарват много време и посвещават много енергия на своите стратегии за стартиране на бизнеса си. След време обаче, те се отпускат и не успяват да се адаптират към новостите, да направят необходимите промени в бизнеса си, за да могат да процъфтяват. Разбира се, това може да бъде супер разочароващо, но промяната на бизнес модела и преструктурирането на фирмата, понякога са единственият начин да се продължи нагоре и напред.

4. Дръжте се.

Вие ще се изправите пред безброй препятствия и предизвикателства по пътя си, но ако наистина вярвате в бизнеса си и в своята цел, трябва да сте силни дори по време на трудните периоди. Трябва да се опитвате да приемате предизвикателството, като винаги намирате маршрут, с който да обиколите блокадата. Учете се от трудностите и си взимайте поука. Но, най-важното е, да не спирате да се движите, но без да се отпускате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари