IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина да се справите с работата, която мразите

16 май 2016 14 10

Но не можете да напуснете

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Честито! Работихте дълго и упорито, за да получите своята работа мечта и сега я имате. На пръв поглед всичко изглежда чудесно, но вие не се чувствате така. На практика се озовахте в едно гнездо на кобри, където конкуренцията е безмилостна и всеки е готов да ти забие нож в гърба. Работното време е безкрайно, а задачите се трупат една след друга. Е, така ли си представяхте своята работа мечта?

Изведнъж приказката се оказа кошмар и вече ходите в офиса с огромно нежелание и негативизъм. Замислете се обаче колко усилия сте положили, за да стигнете дотук и не бързайте да се отказвате. Ето няколко неща, които може да направите, за да понесете по-лесно и приятно работния ден:

1. Намерете си съюзници

Все трябва да има някой колега, който ви изглежда свестен и се държи адекватно с вас. Гледайте да общувате само с тези хора, които ви карат да се чувствате добре и от които може да научите нещо.

2. Продължавайте да учите и да се развивате

Една от основните причини да копнеете за тази работа вероятно са предизвикателствата и новите неща, които я правят интересна и динамична. Абстрахирайте се за момент от атмосферата и се фокусирайте върху това, което може да научите и развитието ви като професионалист.

3. Преговаряйте за по-добри работни условия

Ако работата ви изцежда, може да се осмелите да поговорите с ръководството за нов работен график. Например 4-дневен престой в офиса и един ден хоум офис. Преди да излезете с подобно предложение обаче, изгответе подробен план, с който да докажете, че една такава промяна няма да се отрази зле на работата ви и на ефективността и приноса ви за фирмата.

4. Прекарвайте време с хора, които ви ценят

Колегите изсмукват енергията ви и на моменти ви карат да се съмнявате в собствените си способности. Затова е добре в извънработна атмосфера да бъдете с хора, които са ви приятни, ценят ви и ви карат да релаксирате и да заредите батериите.

5. Глезете се

Ако усещате всеки работен ден като спечелена битка, то вие сте истински войн, който заслужава награда. Угаждайте си в свободното време, за да се почувствате наистина добре и отпочинали за следващата битка.

6. Спрете да се самосъжалявате

Ситуацията ви няма да се подобри, ако само мрънкате и се самосъжалявате. Изисква се действие, план и подготовка. Фокусирайте се върху хубавите неща в живота, върху това, което сте постигнали сами със собствени сили и веднага ще се почувствате по-добре.

Помислете какво ви прави щастливи и какво точно искате да постигнете на работното място и с живота си и действайте.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари