IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да сте мотивирани в офиса, когато мечтаете за плажа?

29 юни 2016 07 00

11 начина

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Без значение колко много харесвате работата си, през лятото може да изгубите част от мотивацията си в офиса, особено докато колегите ви са в отпуск.

Ще има моменти, в които ще си мечтаете да релаксирате на плажа, вместо да седите по 8 часа зад бюрото си, а вечер да сте уморени от дългия работен ден.

Добрата новина е, че има няколко неща, които можете да направите, за да бъде престоят ви в офиса малко по-приятен и желанието ви за работа – малко по-голямо.

Ето и 11 съвета по темата:

1 Спортувайте рано сутринта

Упражненията рано сутрин ще увеличат енергийните ви нива в началото на деня. Достатъчно е да се отдадете на 20-минутен джогинг в градинката до блока или на 15-минутна йога сесия, за да се почувствате по-добре веднага.

2. Стойте далеч от социалните медии

Сега не е моментът да влизате във Facebook и докато мислите за работата и служебните си ангажименти да гледате снимките на приятелите си (или на враговете си), които са на почивки в различни краища на страната или света. Снимките от различни плажове и курорти няма да ви се отразят добре.

3. Хранете се здравословно през целия ден

Ако минете на по-лек режим и се храните основно с плодове, зеленчуци, ядки и постно месо, вие ще се чувствате по-енергични, а ако отслабнете – ще сте и по-доволни от себе си.

4. Вземете си стайно растение на бюрото

Това растение хем ще направи работното ви място по-приветливо, хем ще има за кого да се грижите.

5. Слушайте музика

Сега е моментът да слушате някаква положителна, жива музика с готини текстове и добър ритъм. Тя ще ви мотивира през дългия ден.

6. Разхождайте се на свеж въздух

Правете си почивки по-често и излизайте на въздух. Когато се чувствате изцедени от работа, веднага идете на 10-минутна разходка, в близост до офиса.

7. Излизайте на обяд

Вместо да похапвате сандвичи или да дъвчете солети на бюрото си, излезте на обяд в някое приятно заведение в близост до работното ви място. Ще оцените промяната.

8. Поглезете се с освежаващ десерт

Ако ви се доспи в следобедните часове, поглезете се с освежаващ десерт – плодова салата, сорбе, сладолед или парче шоколад. Това си е вид награда.

9. Намалете кофеиновите напитки

Пийте кафе, но без да прекалявате. По-добре пийте зелен чай, когато се чувствате уморени. Освен това внимавайте с пакетчетата захар.

10. Разтягайте се

Ставайте от бюрото си по-често и си правете лек стречинг. Не стойте в една позиция по цял ден, защото вечер ще усещате болки в гърба, краката и кръста.

11. Общувайте с колеги, които са ви приятни

Намерете си истински приятели сред колегите, които да са забавни и да ви действат хем окуражително, хем позитивно. С такова обкръжение денят ви ще минава по-бързо и забавно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари