IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато бившият ви е ваш колега

1 юли 2016 14 20

Как да се държите достойно и да си спестите негативните емоции

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Прекратяването на офис романс е тежка задача. Не само, че ще виждате бившия си всеки ден, а и ще се наложи да работите с него. Личната ви болка може лесно да се отрази на професионализма ви. Ето защо трябва да направите всичко възможно да запазите хладнокръвие и да се фокусирате върху работата си.

Как да работите с бившия рамо до рамо?

- Повтаряйте си всеки ден, че сте професионалист. Не носете личните си проблеми в офиса и запомнете, че ексгаджето ви е просто един служител като вас.

- Какви са отношенията ви? Разделили сте се като приятели, имало е драма? Ако връзката ви не е приключила по взаимно съгласие и вие сте наранена, но решена да продължите напред, по-добре се дистанцирайте максимално от него и комуникирайте само в работна среда и по работни теми.

- В случай, че още преживявате раздялата, не говорете за отношенията си с бившия на работното място. Това ще злепостави и разстрои и двама ви.

- Не клюкарете за отношенията си с него с други колеги. Нека случилото се си остане само между вас. В противен случай не само ще ви разнасят в офиса, но и може сериозно да разрушите имиджа си на професионалист и дори да бъдете подложена на дисциплинарно наказание, ако злословите за него или се опитвате да отмъстите чрез работните ви ангажименти.

- Бившият ви рано или късно ще продължи напред. Може да го видите да флиртува с колежка или да ходи на обяд с непозната за вас жена. Не правете сцени, приемете, че всичко между вас е приключило. Най-добрата реакция е пълното игнориране.

- Ако той се държи в офиса сякаш нищо не се е случило, вземете пример от него. Не е нужно да се ровите в главата му или да искате някакви обяснения. Сега, след като вече не сте двойка, гледайте само своя живот.

- Не позволявайте на раздялата да ви демотивира. Поставете си още по-високи цели и вложете цялата си енергия в постигането им. Така ще се фокусирате върху нещо градивно, а не върху личната си драма.

- Увеличете социалните си ангажименти извън офиса. Излизайте с приятели, правете неща, които обичате. Това ще ви разсее, ще ви накара да се почувствате по-добре, а може и да срещнете нова любов!

- Ако бившият се опитва да саботира работата ви, поговорете на четири очи, за да изгладите различията си. В случай, че това не помогне, се обърнете към по-висока инстанция.

- Оставете времето да излекува раните ви. Болката няма да изчезне веднага. Въоръжете се с търпение и се фокусирайте върху приятните неща в живота ви.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари