IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво издава бюрото ви за вас?

15 юли 2016 11 00

Подредбата на вашето работно място разкрива личните ви качества и професионализъм

Главната редакторка на Vogue Ана Уинтур на своето бюро; Снимка: Vogue

Главната редакторка на Vogue Ана Уинтур на своето бюро; Снимка: Vogue

Начинът, по който организирате нещата върху бюрото си говори много за вашата личност. Американският психолог Сам Гослинг вярва, че подредбата на предметите върху него помага на човек да се справя с работата си, мотивира го и го стимулира при решаването на проблеми.

А вие какво и къде държите върху бюрото си? Вижте следните някои категории, спадате ли към някоя от тях?

1. Служителят с организирано бюро

Имате календар в ъгъла на бюрото, мониторът ви е поставен в центъра му, така че да виждате всеки ъгъл. Също така тефтерът ви е прилежно сложен до клавиатурата, така че да можете да запишете бързо всяка своя идея или промяна в графика със задачите. Ако някой погледне монитора ви, ще забележи педантично подредени папки с файлове.

...вие сте надеждният служител

Вие сте много организирана личност, която вдъхва доверие и умело се справя с всякакви ситуации. Колегите и шефовете ви търсят за съвети и се съобразяват с вашето мнение, защото сте компетентна личност, която умее да свършва всичко до края без мрънкане и излишни драми.

2. Артистичният тип

Имате някакво произведение на изкуството на бюрото си, дъска с шарени листчета или предмет, който се използва за игра – като йо-йо, хек или кубче на Рубик.

... вие сте креативният служител

Отворен сте към различни идеи, мислите нестандартно и малко хаотично, но хората ви обичат, защото сте общителен и приятелски настроен. Често сте вдъхновение за колегите си и те търсят компанията ви, за да релаксират или за да се заредят с малко творческа енергия.

3. Човекът с вдъхновяващите послания

Бюрото ви е пълно с разхвърляни навсякъде листчета с мотивиращи фрази като: „Не се предавай!“, „Бъди верен на себе си!“ и т. н. Според Гослинг тези хора се концентрират и „събират“ с подобни послания.

„Това е психологически похват човек да бъде фокусиран, самоуверен и мотивиран да се справи със задачите си“, твърди психологът.

... на практика вие сте „нервак“

Стресирате се лесно и за да не изпаднете в паника, трябва да имате около себе си извор на мъдрост и мотивация.

4. Служителят, който си създава зона на комфорт

Бюрото ви е като масата у дома – донесли сте си чаша за кафе от вкъщи, на него винаги има по някое дребно лакомство, имате снимка в рамка на любимия човек и дори си влачите възглавница, за да ви е по-удобно да седите часове на стола.

... вие сте Източникът

Приличате на организирания служител, но се справяте с по-голямо спокойствие и увереност със задачите. Всъщност всички търсят помощта ви, защото намирате източниците, които да ви свършат работата и го правите някак лежерно, което е заразително в добрия смисъл на думата. Вие сте като един Буда в офиса, от когото всеки иска да почерпи спокойствие и самообладание. Освен това сте служител за пример, който не се отказва, докато не приключи задачата си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари