IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как правилно да оползотворите пълноценно времето си като безработен

28 май 2017 13 15

Не се отчайвайте, заобиколени сте от много възможности за реализиране

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Безработицата безспорно е момент в живота, който води до стрес и тревога, но не трябва да гледате съвсем негативно на ситуацията. Случва се на всеки в някой момент! Притеснително е, че за известен период няма да имате стабилни приходи, но пък ще разполагате с време, което да ви помогне да откриете по-добра работа, щастие, да се развивате и самоусъвършенствате.

Ето и какви стъпки може да предприемете:

Разберете какво наистина искате

Защо напуснахте предишната си работа? Наистина ли ви се занимава точно с това? В момента никой не ви диша във врата, от вас не се очакват някакви бързи резултати, така че седнете и анализирайте какво точно искате да правите, за да може успешно да се фокусирате върху потенциалните позиции в тази насока.

Релаксирайте, но и свършете малко работа

Да, не е нужно да ставате в 6 ч., но трябва ли да убиете деня в леглото? Наспете се, закусете, потренирайте и разгледайте обявите за работа. Може да се запишете на някакъв курс, който да усъвършенства уменията ви. Може да изпратите няколко CV-та.

Направете нещо, което винаги сте искали да направите

Скочете с бънджи, боядисайте косата си лилава, разхождайте се цяла нощ... важното е да усетите прилив на щастие, ентусиазъм и да се заредите с позитивизъм. Така ще привлечете хубавите неща към себе си.

Научете нещо ново

Може и да не е свързано с кариерното ви развитие. Посетете готварски курс или се захванете с някакво ново хоби, което да ви кара да се чувствате полезни и да развива креативността ви.

Прекарайте време с любимите хора

Посетете баба си или вземете малкия си племенник за един ден. Вижте се с всички тези хора, на които държите, но за които досега не сте имали време. Ще се почувствате по-добре.

Започнете да живеете по-здравословно

Досега отлагахте спорта и режима на хранене, защото бяхте много заети. Времето и стресът обаче вече не са оправдание!

Срещнете се с нови хора

Запознанствата често действат зареждащо и вдъхновяващо. Може да научите по нещо от всеки нов човек. Не се знае откъде няма да излезе и някоя възможност, която да ви помогне кариерно и в личен план.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари