IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грешките при писане на имейл

26 юли 2017 07 10

Бъдете грамотни, прави добро впечатление!

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Писането на имейл не е шега работа, особено ако е работно насочен. Не го подценявайте! Дори една правописна грешка може да направи много лошо впечатление на получателя и да подкопае авторитета и професионализма ви.

Затова е хубаво да отделите достатъчно време и внимание на всеки имейл, който пращате. Не допускайте следното:

Изпращате до всички

Може да получите имейл, който е масов и е насочен до голяма група хора. Ако от вас се изисква отговор до изпращача, внимателно върнете към него, а не към цялата група. Това е често срещана и понякога фатална грешка, когато става въпрос за по-конфиденциална информация изисквана в отговор в професионален план.

Объркване на името

Името е нещо много лично и се приема доста лично, когато е сбъркано от човека, към когото се обръщате. Някои фамилии са трудни за произнасяне и изписване, но това не е достатъчно добро оправдание да ги обърквате.

Грешна корекция

Функцията на компютъра или телефона ви да коригира или продължава думи при изписване на буква може да ви изиграе лош номер, ако не си прочетете текста.

Не разчитайте на коригиращите програми да ви свършат работата, а мислете и преглеждайте всяка дума.

Бързате

Четете имейла си поне 2 пъти преди да го изпратите. И то не само за правописни грешки, а и за смислови и стилистични. Мисълта в главата ви може да протича по един начин, но написана и то набързо да търпи съвсем друга интерпретация.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари