IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На каква възраст започвате да мразите работата си

20 октомври 2017 10 10

В даден момент умората и рутината си казват своето

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Малцина са тези, които рано сутрин можете да видите с усмивка на лице, крачейки бодро към офиса си. Колкото и да ни се струва атрактивна една професия, в даден момент изглежда сме програмирани да я намразим. И учените намериха точната възраст, когато се случва това.

Великобританско изследване, в което участие са взели над 2000 души, твърди, че хората започват да мразят работата си на 35-годишна възраст. Мнозинството от участниците са признали, че тогава започват да се уморяват от работата си и се чудят как да се скатаят или къде да се пренасочат професионално.

Една трета от участниците на възраст над 35 години са заявили, че работата им се струва по-стресираща. По-младите служители (18-35), станали част от изследването пък са заявили, че нямат проблем с напрежението на работното място.

И все пак има и някакъв позитив в професионален план с напредването на възрастта. Хората над 35 години признават, че използват голяма част от уменията и опита си в офиса и че имат по-голямо влияние в работния процес в сравнение с по-младите си колеги.

Как разбирате, че вече е време да смените работата си?

- Всеки работен ден ви се струва кошмар и още със ставането ви се иска да се завиете презглава и да изчезнете, а самата мисъл за ходене в офиса ви причинява главоболие.

- Когато сте в офиса, се чудите как да се скатаете и да свършите по-малко работа. И то не просто защото ви мързи, а защото умирате от скука, не понасяте работната среда и колегите и не изпитвате никаква съпричастност към работния процес и лоялност към компанията и шефа си.

- Получавате опция за повишение (в йерархията и материално) и това не провокира никакви емоции у вас и не сте мотивирани да го приемете.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари