IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да инвестирате ефективно времето си, ако мразите работата си

30 ноември 2017 12 30

Там някъде ви чака нещо по-добро

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Вероятно почти всеки човек е изпадал в ситуация, в която да осъзнае, че не харесва работата си. Тогава работните часове се превръщат в тежко бреме и всеки работен ден влизате в офиса вкиснати и с горчилка, нещастни от мисълта как да преживеете и днес.

Изход от ситуацията има. Първо помислете какво точно се е случило, че вече не харесвате работата си. Можете ли да промените това или трябва да смените офиса? Обмислете какво искате да правите и къде може да се реализирате, така че да сте щастливи. Ако вече имате отговор на тези въпроси, време е да действате.

Какво да направите?

И без това имате едни 8 часа, които минават тягостно и ви изпълват с негативни емоции. Преди да напуснете настоящата си работа, трябва да си подсигурите другата.

За целта:

1. Редовно разглеждайте обяви за работа. Ровете в специализирани работни мрежи като Linkedin или групи по интереси в социалните мрежи, където може да намерите интересни работни оферти, контакти и съвети.

2. Рекламирайте се правилно. Време е да понапудрите вашето CV, да приготвите визитките, да дооправите профилите си в някои социални мрежи. Важно е да се представите по най-добрия начин пред евентуални работодатели.

3. Подобрете и допълнете уменията си. Един истински професионалист не спира да се развива. В свободното си време може да посещавате някой курс, но докато сте на работа може да четете интересни материали по темата или да карате онлайн курс (разбира се, ако заетостта ви на работното място го позволява).

4. Допълнителни приходи. Ако причината за недоволство на сегашното ви работно място е свързана с финансовата страна на нещата, използвайте работното време да си набавите повече приходи. Зависи от типа работа, който вършите, но ако е свързан с мейли, писане на някакви текстове и т. н. можете спокойно да го правите в работно време за частни клиенти.

5. Забавлявайте се. Браузването в нета е ефективен начин да убиете още малко време. Планирайте почивката си, организирайте среща с приятели, четете нещо забавно, слушайте музика. Направете работното си ежедневие малко по-приятно и вълнуващо.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари