IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спечелите уважението им в работата

17 януари 2018 11 00

Колеги или шефове...ако не ви уважават, няма да имате приятна работна среда

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Много хора напускат работата си, защото не се чувстват ценени и уважавани. Това ги саботира в професионален план, тъй като не само, че затруднява работата им, а и пречи да получат повишение и да се развиват.

Без значение дали става въпрос за колеги, подчинени или шефове, уважението е изключително важно, за да изпитвате удовлетворение на работното си място.

Как да го спечелите?

1. Уважавайте другите

Няма как да очаквате да ви уважават, ако и вие не го правите. Много често действията на другите са огледални на нашите, така че гледайте на останалите като на партньори, като на хора с нужди, чувства и мнение.

2. Поставете си граници

Хората уважават хора с принципи. Понякога ще се налага да ги заобиколите, но в общия случай е хубаво да се ръководите от тях. Поставете си граници и защитавайте принципите си, за да бъдете авторитетна и отговорна личност в очите на другите.

3. Пораснете... на височина

Интересно, но научен факт: високите хора печелят почти автоматично по-голямо уважение. За съжаление, това е въпрос на гени, а не на избор. И все пак можете да направите нещо по въпроса с упражнения, токчета и стил на обличане.

4. Оптимизъм

Оптимистите са приемани по-добре от останалите. Тяхната положителна гледна точка често е заразителна и привлича като магнит останалите. Те ще ви харесат, а това ще ви помогне да спечелите и уважението им.

5. Бъдете най-добрите

Не е нужно да сте най-добрите във всичко, а бъдете най-добрите в нещо. Хората уважават тези, които имат умения – без значение дали е хоби, спорт, или нещо друго. Не е нужно да го разбират, важното е да знаят, че сте добри в него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари