IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 знака, че сте прекалено добри за работата си

21 февруари 2018 10 30

Да останете или да си тръгнете?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Почти всеки професионалист е изпадал в дилемата дали да напусне удобната си и лишена от предизвикателства работа и да потърси нови хоризонти или не. Понякога това е тъй нареченият момент на „зацикляне“, който минава и подобни въпроси спират да ви тормозят.

В друг случай обаче усещането, че не сте си на мястото не отминава. И продължава да ви човърка темата дали не сте прекалено добри и умни за нея? Как да разберете дали е време да напуснете:

1. Утъпкани пътеки

Правенето на едно и също нещо отново и отново може да побърка всеки. Ако с колегите ви тъпчете едни и същи пътеки, няма как да развиете уменията си или да придобиете нови. Колегите ви може да са много мили, шефът ви да е разбран, но ако никой от тях не възприема иновативните ви идеи, мястото ви не е в тази компания.

2. Няма ментор

Комуникацията и взаимодействието с умни хора ви прави умни. Ако се огледате наоколо и не виждате никого, от когото бихте научили нещо, това е червен флаг. Запитайте се има ли какво и кой да ви стимулира в работата и ако отговорът е НЕ, потърсете си друга.

3. Компанията няма ясна визия и цели

Дори работните пчелички имат крайна цел и знаят за какво се трудят. Вие знаете ли? За един служител е важно да знае каква е визията, мисията, целта на организацията, за да има посока, към която да върви и нещо за което да се бори. В противен случай попада в един омагьосан кръг на безвремие и рутина.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари