IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На лов за работа със стил

23 февруари 2018 11 00

Правилното облекло е от значение

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Когато се явявате на интервю за работа, потенциалните ви работодатели не гледат само CV-то ви, колко сте подготвени за интервюто, а подсъзнателно се влияят и от невербалната комуникация и вида ви.

Ето защо е много важно да подберете внимателно дрехите си, които не само да ви представят естетически в най-добрата ви светлина, но и да подчертаят самоувереността ви. Експертите съветват да вземете предвид следните неща:

Обличайте се неутрално

Крещящите цветове са твърдо не! Заложете на натурални тонове като пастелно или класическите бяло, черно и бежово. Перфектното съчетание е риза с дълъг ръкав с костюм (пола с дължина от коляното надолу или панталон).

Тъмни дънки, риза и спортно-елегантно сако също ще свършат работа. Ако искате да се изхитрите, проучете предварително какъв е дрескодът в компанията и се облечете така че да се впишете в него.

Минимален грим

Не забравяйте, че сте на интервю за работа, а не на дискотека. Забравете за опушения грим, черните сенки и яркото червило. Можете да подчертаете окото с тънка очна линия и спирала. А на устните сложете или телесен гланц, или червило, 1-2 тона по-тъмно/по-светло, в зависимост от стила и кожата ви.

Не на тънките токчета

Походката издава много за личността. На тънки високи токчета ще ви е трудно да се движите уверено, освен ако не работите като модел и не сте свикнали с напрежението. Освен това рискувате да изглеждат прекалено провокативно, ако не изберете подходящия чифт.

Стоп на деколтетата и късите поли

Ако искате да ви вземат на сериозно, трябва да се обличате сериозно! Разголеният стил веднага ви прави „лека“ в очите на работодателя и намеква, че вие разчитате на външния си вид и женските си оръжия, за да си пробивате път в живота.

Правилните аксесоари

Отново тук правилото залага на по-минималистични форми. Бляскавите и огромни бижута са подходящи или за прекалено официални поводи, или за по-неглиже събития (в зависимост от материала и стила на обличане), така че няма да сбъркате, ако заложите на фини халки на ушите или топчета. Ако не носите обеци, а сте облекли поло, можете да си позволите по-натрапващо бижу за врата, което обаче освен часовника и халката, трябва да е единственият ви аксесоар. То би могло успешно да бъде заменено и от подходящия шал.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари