IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добър екипен играч ли сте?

9 март 2018 10 00

Вижте дали притежавате следните качества

Снимка: Istock

Снимка: Istock

В днешно време да си полифункционален не е достатъчно. Може и да спестиш някои и друг лев на работодателя си, ако умееш 100 неща, но няма как да оцелееш дълго и да си успешен като вълк единак. За съжаление, не всеки може да е добър екипен играч.

Разберете дали вие сте такъв като разгледате следните характеристики, които отборните играчи притежават:

Ефективна комуникация: Както казват, нищо не е по-добро от ефективната комуникация. Ако вие я притежавате, то вече сте с едни гърди напред, защото умеете да се разбирате с всеки и да говорите на неговия език.

Желание за споделяне: Добрите екипни играчи споделят информация, опит, знание. Важно е всички в екипа да са наясно какво и как се случва, за да бъде работата успешна.

Активност: Активните играчи имат интеракция с всичко наоколо. Те притежават и хъс и дават всичко от себе си. Искат да участват във всеки етап и всяка задача и пръскат заразителен ентусиазъм. Те са отдадени на екипната работа.

Добри слушатели: Ефективната работа е резултат и от внимателно слушане. Всеки екип се нуждае от хора, които умеят да слушат, асимилират и разбират какво се говори. Всеки от екипа може да допринесе с идея и предложение, така че е важно да може да се възприемат.

Гъвкавост: Да бъдеш гъвкав е истинско предимство. Хората, които успяват, не го правят с твърдоглавост и застой. Те се адаптират към новите обстоятелства и предизвикателства, вместо да се оплакват от тях. Прегръщат промените и правят разлика.

Подкрепа и уважение: Екипните играчи се отнасят към колегите си с уважение и подкрепа и то не само в единични ситуации, а постоянно. Те също така имат чувство за хумор и умеят да се забавляват. Екипните играчи се държат професионално с колегите.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари