IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да спрем да закъсняваме за работа

20 юни 2018 06 20

Те ще ви помогнат да бъдете винаги навреме

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Има хора, които по природа са по-мудни и винаги закъсняват. Други губят реална представа за времето, а трети вършат толкова неща едновременно, че то никога не им стига. Резултатът е един същ – закъснявате за работа и колегите започват да ви гледат с „криво око“ , докато накрая не получите и дисциплинарно наказание от шефа си.

Добрата новина е, че навикът да закъснявате може да бъде коригиран и то без особено усилие. За целта може да ползвате следните съвети:

1.Настройте алармата с 15 по-рано от обикновено

Очевидно, времето не ви стига, затова трябва да започнете да ставате по-рано. Тези 15 минути, в които се излежавате и опитвате да заглушите алармата може да са фатални. Освен това, по-лесно е да се научите да ставате веднага след първия звън, вместо да се излежавате и протягате лениво минути. Протягането е изключително полезно, но просто го съкратете във времето и дори да ви се спи много, се насилете да станете веднага.

2.Лягайте по-рано

За да не сте като дроб всяка сутрин, е хубаво да си лягате по-рано. В началото ще ви бъде трудно, особено ако като цяло сте нощна птица, но след няколко дни с минимално количество сън, организмът ви ще се предаде. Планирайте поне 7 часа сън на денонощие.

3.Пригответе си дрехите предварително

Жените имаме този проблем да висим дълго време пред пълен гардероб с дрехи, колебаейки се какво да облечем. Рано сутрин това не е удоволствие, а стресиращо изживяване. Направете си услуга и от предната вечер извадете и изгладете, ако се налага, облеклото за работа. Ако това ви се струва досадно занимание всеки ден, можете да планирате „аутфита“ си за цялата седмица от уикенда.

4.Пригответе закуската и кафето

Настройте кафеварката, така че да остане само да я включите със ставането. Миризмата на кафе веднага ще ви събуди, така че това може да е първото нещо, което да направите след ставане от леглото. Вероятно сте почитателка на здравословното хранене, което също отнема време. Както посочихме с тоалета, можете да приготвите и закуската си предварително (особено ако е мюсли или овесена каша – смесете всички компоненти без млякото; ако е сандвич, нарежете различните съставки и сутринта просто ги „сглобете“).

5.Съобразете маршрута

Ако ходите с градски транспорт, ще ви е много по-лесно предварително да видите графика на различните превозни средства, за да не губите време по спирките. Ако ходите пеша, би трябвало вече да сте наясно колко време ви отнема. В случай, че ползвате личния си автомобил, по всяка вероятност вече имате представа приблизително колко време ви отнема возенето дори в час пик.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари