IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заблудите, които могат да разрушат брака

8 януари 2013 13 00

Всяко грешно поведение започва с вяра в някоя лъжа

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Бракът е едно от най-важните неща в живота на човек. Решавайки се на голямата стъпка и съчетавайки живота си с този на някой друг, човек прави може би най-важния избор в живота си. Този избор до голяма стъпка определя бъдещия му живот. Вярно е, че при неправилен избор винаги има опцията развод. Но кой се омъжва, ако от самото начало мисли за „аварийния изход“?

Никой не е казал, че брачният живот ще бъде безоблачен, безпроблемен и винаги щастлив. Е, може би само в приказките ни залъгват с изречението „..и заживели дълго и щастливо“, но все пак това са приказки, нали така? За много бракове има шанс те да продължат, стига и двамата партньори да го искат еднакво и да са готови да се борят. Ето и кои най-разпространени заблуди, които могат да разрушат брака ви:

1. „Моето щастие е най-важното нещо в брака ми“

Много бракове се провалят само, защото човек си мисли, че неговото щастие стои над всичко останало. Истината е, че в един брак няма „аз и другия“, а има „ние“. Омъженият човек трябва да гледа за общото благо и на двамата. Интересите и отговорностите стават общи. Когато човек реши да съчетае живота си с този на някой друг, просто трябва да забрави за егоизма си.

2. „Не обичам съпруга си/съпругата си вече“

Трагедия е, ако любовта в брака се изгуби. Замислете се обаче за времето, когато сте били влюбени. Какво се е променило и всичко ли е безвъзвратно изгубено? Дайте си шанс и време само един за друг, не се отказвайте, преди да сте опитали. Възможно е любовта да се появи отново. Разбира се, няма да е със същата сила, както преди години, но тази любов е различна – по-зряла, по-спокойна и по-уравновесена.

3. „Моите изневери не засягат брака ми“

Много хора си мислят, че изневярата не е проблем, щом съпругата или съпругът им не знаят. За съжаление, няма как подобно нещо да не окаже влияние върху брака. Неосъзнато хората се променят и губят емоционалната и сексуална връзка със своя законен партньор. Още по-лошо е, когато лъганият човек разбере. Това е сериозно препятствие за брака, което обикновено оставя следи завинаги.

4. „Омъжих се за грешния човек“

Много хора съжаляват за избора, който са направили. Някои дори твърдят, че от самото начало са знаели, че въпросният човек не е бил подходящ, но са се надявали, че той ще се промени. Все пак има нещо в партньора ви, което е успяло да ви убеди, че трябва да бъдете точно с него. Какво е това? Насочете вниманието си към него. Вашият съпруг или съпруга със сигурност има положителни качества, които може би игнорирате, като на преден план изкарвате само лошите.

5. „Разводът няма да навреди на мен или на моите деца“

Един развод винаги остава белези на тези, които са засегнати от него. Понякога последиците от развода остават за цял живот, като най-уязвими са децата, особено, ако те са по-малки. Със сигурност и на самия човек, който иска развод, няма да му е лесно. Раздялата между двама души, които са споделяли всичко заедно, никога няма как да бъде безболезнена.

6. „Няма никаква надежда за брака ми“

Може би това е най-страшната заблуда. Един брак може да бъде спасен, стига да има двама желаещи души това нещо да се случи. Ако единият от тях се е отказал и не вярва в успеха, то бракът наистина е обречен. Дори привидно ситуацията да изглежда безнадеждна, надежда винаги има.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Николчо ( преди 11 години )
Трудно е да запазиш брака си и да се опитваш да не мислиш,че целия ти семен живот е бил една голяма лъжа защото е изтъкан от лъжи прикриващи изневери докато ти винаги си бил верния и почтенния.Стискаш зъби с надеждата ,че най-после този кошмар е свършил и тя ще си седне на *** ,майната му на миналото защото е твърде късно да търсиш друга а и дали и тя няма да е същата или дори още по-лоша?Докато отново откриваш ,че нищо не е свършило и кошмара продължава...Може би е време да плюеш на всичко и да поемеш по нов път ако искаш да не се пропиеш или издивееш и да потърсиш мъст.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар