IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справите с бившата съпруга

18 февруари 2013 09 00

Всяка ситуация, колкото и неприятна да е тя, е преодолима

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Най-после срещате Единствения. Влюбвате се и това, че той е разведен и има деца, не ви притеснява по никакъв начин. До един момент, в който започвате да виждате нещата по-ясно, а не през розови очила. Този момент е повратен и се нарича бившата съпруга. Най-вероятно, когато сте решили да обвържете живота си с човек, който веднъж вече е бил женен и най-вероятно има деца, вие сте били с ясното съзнание, че трябва да приемете неговото минало и да се научите да живеете с него. За съжаление няма ясно изразени социални норми, когато става въпрос за взаимоотношенията с бившата съпруга. Положението е особено трудно, ако тя не одобрява вашия брак и най-вече, когато се опитва да го саботира.

Ето няколко съвета, с помощта на които може да си проясните съзнанието и да съумеете да се справите с неприятната ситуация:

1. Решете какви отношения искате да поддържате с бившата съпруга на мъжа си – бъдете конкретни и ги визуализирайте. Ако в момента между двете ви има изявена вражда, най-вероятно ще искате да започнете да говорите с нея мирно и културно. А може би искате да се сближите? Когато изясните пред себе си какви отношения желаете да поддържате с бившата съпруга на мъжа ви, тогава ще намерите и правилния подход как да го направите.

2. Обсъдете настоящата ситуация с мъжа си и споделете по какъв начин искате тя да се промени. За да се справите с бившата съпруга, двамата заедно трябва да решите как да действате в случая. Важно е да имате единни решения за това как ще комуникирате с нея. В случай, че бившата прави или казва нещо, което ви кара да се чувствате неудобно или зле, говорете с мъжа си и споделете с него как се чувствате. Въпреки това не се опитвайте да накарате мъжа си да намрази бившата си съпруга. Нека той сам прецени какво отношение заслужава тя.

3. Задайте ясни граници какво поведение е приемливо и кое пресича границата. Дайте ѝ да разбере какво може да прави и кое нейно поведение няма да бъде толерирано. Трябва да бъдете кратки, ясни и точни в изискванията си. Например, ако бившата съпруга постоянно звъни на мъжа ви, кажете, че това е недопустимо, освен ако не става въпрос за децата.

4. Борбите пазете между вас, мъжа ви и бившата съпруга. Ако има намесени деца, в никакъв случай не говорете лошо за майка им пред тях. Също така не се опитвайте да ги накарате да видят колко лоши неща прави тя. Все пак това е майка им и единственото, което може да постигнете с подобни действия, е децата да ви намразят. Избягвайте да влизате в спорове в тяхно присъствие, това са неща, които трябва да останат между възрастните.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Някой си ( преди 11 години )
Арабите имат поговорка:,,Който иска да язди камилата трябва да и търпи миризмата"Щом си се появил по-късно в нечия биография нямаш право на решаващия глас .Ти имаш само правото на свободния избор в началото и на честна и непроменяща условията си игра.Толерантното ненатрапливо отношение само може да бъде от полза освен ако първата е истеричка и гадина с която горкия *** е изгорял навремето но все пак е успял да не погребва живота си заради една съдбоносна грешка и то не от зло сърце.Най-лошото и гибелно за двамата е да го упреква за поведението на първата и подозира непрекъснато някакви заговори против себе си.Няма нищо по-гадно от това да избереш тихо пристанище спасявайки се от житейските бури и след като пуснеш котва да попаднеш на нови бури.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар