IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кризата кара двойките да заживяват заедно по-рано от очакваното

27 февруари 2014 14 30

Половината от младите двойки признават, че са заживели под един покрив заради финансови притеснения

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

В ново британско проучване, обхванало 2000 души на възраст от 25 до 34 години, се твърди, че обикновено младите двойки се решават да заживеят заедно след връзка средно от около три години.

Този срок обаче се е скъсил драстично покрай финансовата криза през последните няколко години. Влюбените са започнали да се местят да живеят под един покрив много по-бързо, най-вече заради финансови грижи, а не толкова заради силните си чувства един към друг.

Повечето хора в сериозна връзка са си признали, че са се преместили да живеят с половинката си по-рано от очакваното по съвсем прагматични причини. Голяма част от двойките в анкетата са започнали да споделят един дом с партньора си в рамките на шест месеца от началото на връзката си.

Явно парите са движещата сила и за прясно влюбените, които бързо стигат до заключението, че е много по-разумно да си купят един общ дом или да плащат един наем за жилище (и битови сметки), отколкото да имат два различни разхода, но от едно естество. Една четвърт от анкетираните двойки са си признали, че този външен финансов натиск е причината да заживеят с партньора си доста по-рано, отколкото са планирали.

Проучването е дело на сайта Confused.com. Неговият ръководител Гарет Лейн казва по темата следното: „Проучването показва, че животът под един покрив е популярен избор сред младите двойки, но движещата сила зад тяхното решение не е романтична, а съвсем практична. Много хора се местят да живеят с половинката си по-рано от очакваното, за да си помогнат с разходите за живот. Но все пак преди да се решат на тази крачка, ние ги съветваме да се замислят за всички финансови последствия от този избор. Все пак по този начин те се сдобиват с общи мебели и вещи, и е добре да си дадат реалистична оценка дали е разумно да живеят заедно на прекалено ранен етап от любовта си, когато не е ясно дали са един за друг.“

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Точно така 9.Дори и да се опитат да заживеят самостоятелно ниските доходи и високите наеми ги връщат отново в хотел ,,Мама".Най -евтино е да висят на вратовете на родителите си и да се изживяват като тийн ходещи по срещи но без обвързване защото няма къде да живеят.*** нямат такива проблеми защото винаги могат да съборят някоя българска къща и с материалите незаконо да си построят където решат.Веднъж заселили се някъде идват и се заселват и други и дори имат по няколко къщи в различни населени места където се водят ,че живеят и получават едновременно помощи.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
9 ( преди 10 години )
В България двойките се разделят,защото немогат да си покриват разходите заедно и това е логиката,а не безпаричието да Ви събира,нещо в тази статия е збъркано.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
разходите не се ли увеличават всъщност?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар