IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раждането на детето слага край на любовния живот?

7 март 2014 12 31

Една на всеки четири двойки спират да правят секс завинаги след появата на наследник

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Безспорно появата на дете в семейството изцяло променя живота на родителите. Те вече не са двойка и взаимната им любов се концентрира главно върху новия член на фамилията. Грижите около новороденото са достатъчно стресиращи и напрягащи, така че някъде там между кърменето и безсънните нощи сексът се загубва.

Изглежда интимностите са последното нещо, за което мислят новите родители след раждането на тяхното дете. Обикновено при повечето жени и мъже този период продължава няколко месеца.

За една на всеки четири двойки обаче сексът приключва и то завинаги след появата на първородното дете. В скорошно изследване родителите споделят, че интимностите за тях се превръщат в „слон в стаята“ (англосаксонски израз, който означава, че съществува голям проблем, но хората не искат да го видят).

Не само уморените майки избягват секса. Скорошно проучване показва, че тестостеронът при мъжете намалява след раждането на детето, затова и тяхното сексуално желание спада.

Настоящите резултати показват, че един на всеки петима бащи дори не си мисли за секс със своята половинка след появата на техния общ наследник. При жените този процент е дори по-голям, като 44 на сто от майките отхвърлят идеята за интимности.

Една от причините, заради която жените не желаят да правят секс след раждането, е болката по време на сексуалния акт (при 38 на сто). За една трета от дамите пък притеснението идва от факта, че те не са сигурни дали сексът ще бъде толкова приятен, както преди.

Според проучването жените отказват да възобновят своя сексуален живот също, защото не се чувстват сигурни в тялото си, както и защото имат нужда от повече сън, пише вестник Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
нашето дете не спи...изобщо, не знам за какъв живот въобще може да става дума...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
коко78 ( преди 10 години )
С много от написаното съм съгласен
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
манго ( преди 10 години )
Биби ( преди 10 години )
..... И започват изневерите.......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар