IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво трябва да знаете за него, преди да му станете съпруга

11 април 2014 10 31

10 неща, с които е важно да сте наясно относно бъдещия си съпруг

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Преди да встъпите в законен брак със своя любим е добре да знаете някои основни неща за него, за да имате предвид до каква степен сте подходящи един за друг. Ето и най-важните неща в този списък, които често биват подценявани:

1. Какъв приятел е?

Забележете начина, по който той се отнася към своите приятели. Дали той ги подкрепя? Търсят ли го за съвети? Дали ги мотивира и насърчава да се справят с върховете и спадовете в живота си? Дали показва съчувствие към тях? Всичко това би говорило за вашия бъдещ съпруг, че е щедър, свестен и чувствителен и че ще бъде ваш добър приятел.

2. Какво е отношението му към парите?

Независимо от това кой колко пари изкарва, важно е да знаете отношението на половинката си към парите, защото то е честа причина за развод. Трябва да сте наясно човека до вас прахосник ли е, дали е стиснат, пестелив или просто разумен в харчовете. Важно е да сте наясно и дали е склонен да взима заеми, които после забравя да връща.

3. Какви са мечтите и целите му?

Добре би било с вашия бъдещ мъж да споделяте някои от основните си мечти и цели за бъдещето. Трябва да сте наясно той кариера ли иска да прави, или мечтае да има семейство за пример. Дали мечтае да живее в чужбина или пък иска да обиколи света? Ами ако някоя от тези мечти не ви допада?

4. Дали има добри отношения с родителите си и обича ли децата?

След като ще се омъжвате за този човек, вероятно знаете отношението му към децата, но е добре да наблюдавате отношенията му с неговото семейство. Има ли връзка с родителите си? Колко често се вижда с тях? Уважава ли ги? Освен това забележете дали самият той обича семейната атмосфера и малките деца или те го дразнят.

5. Как се справя с конфликтите?

Ако вашият бъдещ съпруг никога не е склонен на компромиси и винаги налага своите становища, трябва да си зададете въпроса дали в бъдеще ще сте готова да приемате винаги само неговата гледна точка. Забележете дали вашият човек губи лесно самообладание и дали се владее, когато е разгневен? Дали лесно прощава и забравя или е злобен и злопаметен? Всичката тази информация ще ви бъде от полза.

6. Какъв е сексуалният му апетит?

Ако още преди да сте сключили законен брак, вашият любим не се проявява като силно сексуално активен мъж, то замислете се дали ще успява да задоволи вашето желание за секс? Имайте предвид, че с времето в двойката сексът и без това се разрежда заради умората, стреса, здравословните проблеми, работата и т. н. Замислете се и за това какви са сексуалните му предпочитания и дали ще можете да задоволите неговите специфични фантазии и фетиши, ако има такива.

7. Какво е отношението му за намиране на баланс между работата и личния живот?

Има мъже, които са такива работохолици, че забравят да се приберат дори в събота и неделя. В началото това може да не е проблем, но след време всяка съпруга започва да се дразни, ако мъжът ѝ предпочита да седи в офиса пред това да прекарва време с нея и децата. Чувството, че сте пренебрегната може да стане повод за голямо негодувание, което да доведе до развод.

8. Може ли да ви накара да се засмеете и отпуснете?

Смехът е лек за много злини. Двойките, които умеят да боравят с хумора, успяват да преминат през трудностите по-лесно. Ако вашият бъдещ съпруг е забавен и остроумен – супер, но ако шегите му са злобни, сухи и саркастични, това може да започне да ви изнервя в даден момент. Омъжете се за мъж, с когото ще можете да се смеете заедно в добри и лоши времена.

9. Какви са неговите религиозни и политически убеждения?

Не е нужно с бъдещия ви мъж да сте с една вяра, но важното той да не оспорва вашите възгледи, налагайки своите. Това ще бъде проблем и когато имате деца. Не се омъжвайте за човек с радикални убеждения, свързани с политика или религия.

10. Какъв е любимият му начин на живот?

Ако вашият бъдещ мъж обича да излиза поне веднъж седмично на бар, а вие не си падате, това ще ви създаде проблеми един ден. Същото важи и ако той е фитнес фанатик, а вие мразите спорта или ако той мрази да пътува, а вие сте пътешественичка по душа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Какво е това? Въпросник? Абсурдно е да тестваш човека до себе си по този начин! Ако се обичате, уважавате и разбирате тези неща нямат значение. Дори половинката ви да отговаря на тези критерии замислете се дали не си заслужава да запазите любовта си, а именно това е нещото което запазва брака - любовта, уважението, приятелството и способността да правиш компромиси. Нищо от тези неща не е ключово и никой здрав брак не се крепи на тях!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
До Анонимен: абе, човек, слОжи една запетайка поне някъде бе...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
В тези неща рядко има точни рецепти Не винаги отношението към приятелите и родителите са точен критерий.Никой не избира родителите си а дали се погажда с тях зависи и от двете страни .Това до голяма степен важи и за приятелите защото повечето от тях са за определени неща но не и за всичко.Разбира се не очаквайте тимирута без чувство за хумор да ви забавлява нито със скъперника да харчите както ви скимне дори и да има пари.Дали предпочита уединението с вас или му е скучно без цяла компания това не е без значение.Със силно целеустремени хора се живее трудно ако не споделяте техните интереси и морални ценности.Това с пълна сила важи и за всякакви фанатици.Ако е силно свързан със семейството си и то е консервативно особено в религията не ви се очертава светло бъдеще.Нещата в секса са относителни и няма догми и правила важното е двамата да си допадат и да са склонни взаимно да си правят компромиси но не по отношение на верноста.Егоизма в леглото не води до нищо добро.Приятелските съвети за брачните отношения са нещо доста съмнително особено от такива които са провалили собствения брак.Както не бива да пиете лекарства изписани за друг така не бива да прилагате чужди номера в семейството си.Тази материя е твърде обширна за да се обхване в един пост но най-важното е не да не се правят грешки а да се признават и отстраняват навреме.Виренето високомено на глава с мисълта ,че света е изпълнен с много още хора сред които ви чака късмета изобщо не е печеливша стратегия.Няма никаква гаранция при провал на този изпит, че ще го вземете на поправката ако не бъдете самокритични.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Васко ( преди 10 години )
Както винаги дамите търсят под вола теле! Късмет им пожелавам!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
понякога май е по-добре да не знаем! хахаах
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар