IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жените вече сами плащат годежния си пръстен

13 април 2014 08 19

Една на всеки три дами би се радвала да отдели от финансите си за пръстен

Кели Брук сама купи годежния си пръстен; Снимка: Getty Images

Кели Брук сама купи годежния си пръстен; Снимка: Getty Images

Наскоро стана ясно, че Кели Брук сама е платила за годежния си пръстен, след като се сгоди за приятеля си Дейвид Макинтош. И макар предложението за брак да трябва да бъде един от най-романтичните моменти в живота на всяка жена, изглежда все повече дами стават част от набираща сила тенденция. Всъщност съвременните жени държат на годежа също толкова много, колкото на пръстена.

Данните сочат, че 21% от представителките на нежния пол са купили своя собствен годежен пръстен. Изглежда избирането и плащането на важното бижу вече не се разглежда като отговорност само на бъдещия съпруг. Много двойки са на мнение, че парите за годежния пръстен трябва да се поделят между двамата партньори.

Над половината от неомъжените дами във Великобритания (54%) признават, че на драго сърце биха допринесли в плащането на знаковото бижу, за да се улесни финансовата тежест на мъжа. Напълно разбираемо, по-младите жени са по-склонни да прибегнат до подобна стъпка, отколкото по-възрастните дами (над 55 години). Една четвърт от неомъжените жени на възраст между 18 и 24 години не смятат, че даването на пари за годежен пръстен би било проблем.

Една трета от представителките на нежния пол между 35 и 44 години пък биха били щастливи да платят за своето годежно бижу. Ръководителят на проучването Джоана Мансбридж обобщава резултатите по следния начин: „Ние живеем в модерен свят, където жените изкарват собствените си пари. Вече не е стресираща отговорност на мъжа да избере перфектния пръстен и да плати сам за него“.

Тези констатации показват, че дамите се радват, когато могат да допринесат за закупуването на годежен пръстен. Също така жените се наслаждават на целия процес, най-вече на подбора на най-подходящото бижу. Не на последно място много жени предпочитат да не рискуват, оставяйки партньора им да даде много пари за нещо, което дори може да не харесат, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

нищо чудно ( преди 10 години )
...при днешните мъже - мекотели....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Тройка Ахилова ( преди 10 години )
Силвия ( преди 10 години )
Колко трябва да си отчаяна, че да си купиш сама годежния пръстен?! Дали ще му останат изобщо т***и на тоя мъж, дето и годежния пръстен ще го купиш вместо него?! Аз лично вадя не по-малко пари от съпруга си, но относно пръстена му казах, че искам да не ме е срам да го нося цял живот. Той се справи перфектно.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Еда ( преди 10 години )
Е това вече е смешно. Все едно да дадеш пари за подаръка за рождения си ден.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Лора ( преди 10 години )
Глупости,като си го купи сама не е същото,няма я тръпката от изненадата и уважението!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар