IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бихте ли казали „да“ отново?

15 април 2014 11 10

Защо всяка двойка трябва да подновява своя брачен обет

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Бракът е свещеният съюз, който свързва живота на двама души официално. Ако сте се омъжили по любов и въпреки малките и напълно нормални трудности, все още обичате своя съпруг и искате да прекарате остатъка от живота си с него, защо да не го заявите отново?

Подновяването на брака след 10 години е нова мода, която се среща не само сред знаменитостите, но и сред „нормалните“ хора. Първоначално идеята може да ви изглежда като малко глуповата, но всъщност тя е страхотна и носи куп позитиви за вашите брачни взаимоотношения.

В случай, че сте се омъжили по-рано, в рамките на първите 18 месеца (отнема най-малко три години, за да опознаете наистина даден човек), значи определено не сте имали никаква представа в какво се забърквате. Сключването на брак, докато любовта и страстта са все още силни, е най-лесното нещо. Когато обаче бракът продължи 10 години – това вече е истинска любов.

Най-общо истинската и безусловна любов в брака може да се опише така: романтично е все още да обичаш някого, след като сте прекарали цяло десетилетие заедно, виждайки и приемайки всяка приумица, навик и особеност на своя партньор. Още по-хубаво е, ако двамата успявате да отглеждате децата си и въпреки всичко запазвате онази близост помежду си.

Подновяването на обетите е начин, по който може да заявите на своя съпруг: „Аз те обичах 10 години, ще го направя още 10 пъти по толкова“. Друго предимство на тази стъпка е, че 10 години по-късно вие вече много по-добре познавате, както себе си, така и своя партньор. По тази причина много по-реално и обективно може да му обещаете какво го чака от тук нататък.

Не е нужно да правите втора сватба. Не е нужно дори да си купувате бяла рокля или нови пръстени. Всичко това е по ваше желание. Достатъчно е да направите дори и малка, символична церемония, на която още един път да засвидетелствате своята любов и отдаденост към човека, с когото сте прекарали толкова години. Със сигурност и двамата ще се почувствате щастливи и още по-свързани един към друг. Подновяването на обетите не е право обвързващо, така че начинът, по който ще го направите, зависи изцяло от вас.

И още едно допълнение – ако изпитате нужда да покажете по такъв начин любовта си, дори не е нужно да чакате да минат 10 години! След три, пет или седем – важно е желанието, а не времето!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )
Мен пък ми се вижда страхотно, стига нещата между съпрузите наистина да са добре. Ако те все още се обичат, защо да не го отпразнуват отново?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
Тройка Ахилова ( преди 10 години )