IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Един час пред телевизора съкращава съня на децата със 7 минути

23 април 2014 09 06

Наличието на телевизор в спалнята на хлапетата има подобен ефект

Снимка: Thinkstockphotos.com

Снимка: Thinkstockphotos.com

Всяко дете би искало да има телевизор в стаята си, но това не е особено добра идея. Ново изследване показва, че за всеки един час, прекаран пред малкия екран, малчуганите губят по 7 минути сън.

Учени от болницата MassGeneral Hospital и „Харвард“ са наблюдавали 1800 деца на възраст между шест месеца и 8 годинки. Те са установили, че хлапетата, които имат телевизори в стаята си, спят по-малко от тези, които нямат. От резултатите се вижда, че хлапетата от малцинствата е по-вероятно да притежават в спалнята си електронния уред.

Само няколко часа пред екрана на ден могат да съкратят съня на децата до половин час.

Това изследване е първото по рода си, което открива връзка между наличието на телевизор в спалнята и продължителността на съня. Дори самият факт, че има подобен уред до леглото ви, нарушава неговата цялост. А гледането на телевизия доказано намалява дължината на съня.

Учените предупреждават, че по-малкото количество сън може да има негативни ефекти не само върху физическото, а и върху психическото здраве.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
изобщо не трябва да имат телевизор, камо ли в спалнята!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар