IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо започва отчуждаването в брака

22 юли 2014 09 15

Това, че живеете под един покрив не означава, че сте „заедно“

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Това че сте женени и живеете под един покрив не означава непременно, че сте „заедно“. Бракът е повече от това да живеете в общ дом. Често съпрузите дори не забелязват кога и как се отдалечават един от друг и влизат в рутината на навика без вече да таят силни чувства помежду си.

Причините за дистанцирането на партньорите са различни. Връзката е като едно растение – трябва да я поливаш и подхранваш, за да цъфти. Ала липсата на време кара съпрузите да пропуснат да подхранват брака си и в даден момент те съвсем се отдалечават един от друг.. и се развеждат.

Ето и защо се получава така:

Напрежението в работата

Най-големият виновник за увеличаването на разводите е работата. Много партньори в даден момент са толкова заети, че почти не се виждат и не общуват помежду си. В резултат на това всеки започва да живее сам за себе си и когато все пак имат време да разменят някоя и друга дума, се карат, тъй като са все по-различни и егоистични.

Връзки от разстояние

Много двойки са разделени от работата си и прекарват повечето време в различни градове и държави. С времето те спират да зависят един от друг и липсата на комуникация лице в лице води до пълно отчуждаване.

Остаряване

Остаряването има и своите „странични ефекти“. Може да се чувствате добре с някого, докато сте на 25, но на 40 вече да нямате общи теми и да сте тотално несъвместими по характер.

Скука

Нищо чудно, че младите вече не искат да се женят. Скуката рано или късно се настанява в брака и тогава обикновено започват изневерите.

Виртуалният свят

Живеем във времена, в които социалните мрежи са важни колкото въздуха. Неслучайно мнозина психолози предупреждават, че Facebook например е сред убийците на връзките. Престоят пред компютъра се увеличава, а с това и алиенирането от останалия свят и от половинката.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )