IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещастният брак може буквално да разбие сърцето ви

7 юли 2014 12 20

Ако имате проблеми в брака си, вероятността да получите сърдечен удар е по-висока

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Нещастният брак може да разбие сърцето ви и то съвсем буквално. Ново изследване показва, че проблемите в семейния живот биха могли да причинят масивен сърдечен удар. Учените са на мнение, че личните драми имат драматично влияние върху здравето на човек. Най-новите изследвания показват, че нещастните в брака имат дебели каротидни артерии и са по-застрашени от сърдечносъдови заболявания.

„Все повече доказателства сочат, че качеството и моделите на нечии социални взаимоотношения могат да бъдат свързани с различни здравни резултати, включително сърдечносъдови заболявания,“ каза Томас Камарк от Университета в Питсбърг, който е ръководител на изследването.

Изследователите установили, че стресът в отношенията има силно негативен ефект върху здравето. Семейните двойки с проблемни бракове са с 8.5 % по-застрашени да получат сърдечен удар от щастливите двойки.

От друга страна ако нямате конфликти с половинката си, то вашето психическо и физическо състояние е в пъти по-добро.

Специалистите съветват да мислите повече за здравето си и да не позволявате на стреса и негативизма да ви завладеят.

Животът е изпълнен с трудности и проблеми, но всеки човек трябва да намира отдушник, за да се разтоварва от напрежението.

Спортът е сред най-добрите средства да се отървете от стреса. Дамите пък често го лекуват с шопинг.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )