IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навиците, които трябва да надраснете преди да кажете „Да“

7 юли 2014 09 29

Вижте кои черти от характера не са подходящи за семеен човек

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Някои хора бързат да сключат брак, когато все още са „млади и зелени“ и не са готови за тази важна стъпка в живота си. Те все още не са в състояние да се грижат сами за себе си, а още по-малко да поемат отговорност за друго лице. Преди да решите да се ожените/омъжите трябва да прецените дали сте достатъчно зрели за подобен ангажимент и дали не е по-добре да го оставите за по-късен етап от живота си. Ранният брак си има своите положителни аспекти, но като цяло човек трябва да е надраснал някои черти от характера си, ако иска после да се радва на успешен семеен живот.

Ето и кои са тези характеристики:

1. Не трябва да лъжете и да си измисляте

За децата и тийнейджърите лъжата е нещо естествено и често ги измъква от разни по-сложни ситуации, но може да им бъде простено. За един зрял, възрастен човек обаче, е недопустимо да лъже, от страх да си признае истината. Семейният човек не може да лъже безочливо за щяло и нещяло, считайки съпруга си за достатъчно глупав, за да му повярва!

2. Забравете агресивното поведение

В пубертета може да сте избухвали войнствено, да сте имали агресивни прояви (най-често след употреба на алкохол), да сте се вживявали в ролята на бунтар и т. н., но след сватбата, това поведение трябва да остане само спомен.

3. Добре е да сте изкоренили своя мързел

Съпрузите трябва да си поделят семейните задължения, ако искат нещата в брака им да вървят добре. Не можете да очаквате от своята половинка да се грижи за вас, да се грижи за децата ви, за дома ви, за всички битовизми, да ходи едновременно с това на работа, а вечер винаги да е в добро настроение.

4. Не трябва да сте вманиачени по социалните мрежи и видеоигрите

Не можете да започвате деня си с променяне на своя статус във „Фейсбук“ и да го завършвате с няколкочасово занимание с любимата си видеоигра. Вие вече не сте в гимназията и дори не сте в университета – вие сте семеен човек, който би трябвало да има други приоритети в живота си.

5. Не трябва да сте зависими от родителите си

Ако смятате да сключвате брак, трябва да сте финансово независими, а не все още да искате джобни пари от майка си и баща си. Все пак бракът означава създаване на нова семейна единица в обществото, която трябва да си има и собствен бюджет.

6. Трябва да сте се научили да правите компромиси

Младите хора са доста егоцентрични и не са склонни да правят компромиси – нещо, което е доста важно за един работещ брак. Ако все още усещате, че сте егоист и че не сте готови да уважавате нуждите на друг човек и да се съобразявате с тях, то по-добре не се женете/омъжвайте.

7. Вкарайте в ред студентския си манталитет

Ако обичате да живеете в хаос, сякаш все още сте в студентската си квартира, то може би е време да промените някои свои навици. Не може да не сте в състояние да сготвите един омлет, да си подредите дрехите, разхвърляни по пода и/или да пуснете една пералня/прахосмукачка. Би било добре и ако вече сте надраснали желанието си да купонясвате нонстоп.

8. За препоръчване е да сте превъзмогнали ексгаджето си

Глупаво е да сключвате брак и да обещавате на един човек, че сте готови да му се посветите изцяло, а все още мислите и сънищата ви да са завладени от личността на бившата ви половинка.

9. Трябва да сте надраснали своята нерешителност

Ако не можете да вземете решение за нещо незначително, значи не трябва да бързате и с брака. В семейния живот има много ситуации, в които човек трябва да поема отговорност за решенията си.

10. Трябва да сте надраснали желанието си да играете игрички на половинката си

Вашият съпруг трябва да е в състояние да може да ви се довери напълно, а не винаги да бъде нащрек, какъв ли номер ще му извъртите. Ако все още се заглеждате по атрактивните индивиди от противоположния пол и ако предпочитате да се забавлявате без половинката си, то по-вероятно е още да не сте готови за сериозно обвързване. Засега по-добре стойте далеч от брака.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )