IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3 алтернативи на традиционния брак

13 юли 2014 10 49

Може да се обичате и без подпис

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Думата „брак“ все още е много плашеща за мнозина. Двойките масово отказват да вдигат сватба по ред причини и дори да имат дете, не бързат да подписват.

Някои отлагат по финансови причини, други имат страх от обвързване, а трети просто не са сигурни, че това е човекът, макар да са заедно от много време.

И все пак двама възрастни, които се обичат, е редно да прекарват повече време под един покрив. Ето и как може да се случи това:

Да живеете заедно без брак

Това е доста модно в момента, а някои двойки така и не стигат до подпис. По този начин партньорите показват, че искат да се посветят на другия и държат на сериозните и задълбочени отношения.

Често до тази форма на семеен живот прибягват хора, които са заедно от особено дълго време, за да тестват как биха живели под един покрив. Тази алтернатива се нрави и на двойките, които не искат да харчат излишни пари за сватба.

Връзка с преспиване

Този тип отношения се дефинира с това, че двама души са двойка, но на практика не живеят заедно постоянно, а единият преспива у другия по 2-3 пъти седмично, като и двамата си имат отделни жилища.

Към тази алтернатива на сериозните връзки се ориентират по-младите мъже и жени, които още не са готови за семейство, но имат сериозно намерения към партньора си.

Отворен брак

Това е една от най-трудните връзки и много малко семейства успяват да се възползват от възможностите ѝ.

При нея на практика двама души са заедно и семейство, но те могат да се виждат и с други, без това да става причина за развод.

Тези бракове не издържат дълго, защото винаги единият е емоционално увлечен по другия и приема поведението за предателство в даден момент, въпреки предварителните уговорки.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари