IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 начина да оптимизирате месечния си бюджет

3 август 2014 12 00

С добро планиране ще имате финанси за всичко необходимо

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

За съжаление парите никога не стигат. Все си мислите, че сте си направили сметките, но накрая излиза, че пак изпускате нещо. Домакинската работа гълта доста средства, децата също. Ето защо трябва да бъдете подготвени и да харчите заплатата си по най-разумния начин. Предлагаме ви 5 съвета, с които да планирате своите финанси за месеца:

1. Преди да си изтеглите/получите заплатата, направете кратък списък с най-необходимото за купуване/плащане. Подредете го по приоритети като започнете от най-големия си разход.

2. Опитайте се да спестите някой лев през месеците. Започнете без да имате определена сума за това и постепенно увеличете цифрата до ¼ или 1/3 от заплатата. Така с времето ще натрупате една резервна сума, която може да ви бъде от полза при непредвидени ситуации. И нямаме предвид нова чанта или обувки!

3. Направете разходите за децата и образованието им ваш приоритет. Все ще намерите нещо, от което може да се лишите.

4. Влизайте в супермаркета с ясно определени цели, за да не се изкушавате да купувате всяка втора промоция. Направете си седмичен план за това какво ще готвите, за да сте наясно с необходимите продукти.

5. Планирайте почивката си минимум половин година по-рано. Така ще имате време да съберете необходимите пари и наистина да си починете както трябва, а не да правите компромис и с това в последния момент.

Когато разполагате с достатъчно средства, ще се чувствате по-добре и ще може да се насладите пълноценно на почивката си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари