IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съхранете зрението на децата си

14 август 2014 12 28

Ето и с какво да заредите хладилника

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Децата в днешно време са уловени в капана на технологиите. Те висят часове пред екрана и монитора и това може да навреди на очите им.

Повечето малчугани са доста капризни откъм хранене, но все пак можете да приложите някои трикове и да им помогнете да запазят добро зрението си. Готвейки за тях с „магическите” продукти, ще снабдите и собствения си организъм с полезни вещества.

Ето какво да включите в менюто, за да имате силни и здрави очи:

Сладки картофи

Според изследванията картофите помагат за подобряване на зрението, а също така за приспособяването на по-слаба светлина (нощно учене, например). Хубаво е да давате на детето си сладки картофи под формата на различни ястия поне два пъти седмично.

Спанак

Спанакът съдържа много желязо, но това не е единственото му достойнство. Растението помага за абсорбирането на 40-90 % на синята светлина, в резултат на което действа като предпазен филтър за очите. Зелето и марулята също имат подобно, но по-слабо действие.

Моркови

Оранжевите зеленчуци са заредени с бета каротин и антиоксиданти, които помагат за намаляване на риска от дегенерация на макулата. Моркови са силно препоръчителни за подобряване на зврението.

Бадеми

Бадемите ви осигуряват дневната доза от витамин Е, който е важен за зрението.

Боровинки

Те подсилват червените кръвни телца в задната част на очите. Можете да подмамите детето си да ги хапва като ги използвате за плодово смути.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
надали ще помогне, ако имет сериозен проблем
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар