IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете вече искат семейство по-рано от жените

18 август 2014 10 41

И двамата пола обаче смятат, че две деца са идеалния брой наследници

Дейвид Бекъм и двама от синовете му; Снимка: Getty Images

Дейвид Бекъм и двама от синовете му; Снимка: Getty Images

Досега винаги се смяташе, че жените са тези, които първи искат да създадат семейство. Оказва се, че в последно време ролите са разменени и че мъжете вече са тези, които бързат да се сдобият със съпруга и деца.

Това сочат нови изследвания, според които средностатистическият мъж иска първо дете три години преди средностатистическата жена да го пожелае.

Според господата идеалното време за първи наследник е 29 години, докато в идеалния случай дамите ще чакат до 32 години, за да родят за първи път. За раждането на второ дете жените са на мнение, че най-подходящото време е края на 30-те или началото на 40-те години.

В проучването се включили 1732 души на възраст между 18 и 39 години. Всички те все още нямат деца, но пък всички живеят на семейни начела със своите половинки от поне две години. След като участниците били анкетирани и данните обработени, станало ясно, че 88 на сто от мъжете искат деца, а при дамите този процент е 79.


Резултатите от проучването показват още, че поне по отношение броя на децата и при двата пола има единодушие. Жените и мъжете смятат, че е най-добре в едно семейство да има две деца. Освен това господата предпочитат да се сдобият с наследник до 35-та си година, докато крайният срок при дамите се увеличава на 41 години.

Данните от изследването показват, че в последните две-три десетилетия има значителна промяна в отношението на двата пола към семейството. Все повече мъже смятат бащинството за по-привлекателно, имайки пред себе си звездни примери като Дейвид Бекъм и Брад Пит, например. Ето защо не е изненада, че все повече господа възприемат по-добре ролята да бъдат бащи, пише Daily Mail.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
В моя кръг това отдавна е факт, пъл за по света да не говорим
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Никога не бих се размножил,който пък го желае,Успех,негов път
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Усмивка ( преди 9 години )
по-широка усмивка!........като знаеме статистиката на абортите и изоставените бременни жени....за какво ни говори тази статия?....... колко ви е хонорара за сеене на заблуди???.......иска ни се да е така, но много време ще мине докато стане!...колко семейства бяха разрушени и унищожени, за да поласкаят егото на някого! .....а лагерите, в които бяха пращани момичетата отказвали на г-да властващите!....дивите *** ги изядоха!....много ви е къса паметта!!!......Кой , кога и как научи определени люде да обичат и уважават живота???- аз все още не го виждам! ..покажете ми го, за да се зарадвам!!!! Останете си със здраве!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
може и така да е... всичко толкова се обърка!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар