IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През какво преминават всички работещи майки

19 август 2014 13 40

Какво ви очаква, ако смесите родителството с работата

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Докато все още се водят спорове за това дали една жена може да бъде едновременно добра майка и добър служител, то едно е ясно със сигурност – съчетаването на двете неща никак не е лесно.

Балансирането между кариерата, живота, взаимоотношенията и отглеждането на детето е истинско предизвикателство за повечето жени. Дори актрисата Катрин Хейгъл наскоро призна, че да бъде работеща майка, я е направило „гневна“.

Ето и кои са странните неща, през които всички работещи майки преминават:

1. Кафето е най-новият техен приятел. Кофеиновата напитка е първото нещо, което работещите майки вкусват сутрин. Разбира се, една чаша кафе на ден никога не е достатъчна. Нито пък две. Има дни, в които консумацията на черната течност скача драстично! Особено, когато на работа има много задачи, а вкъщи положението не е по-различно...

2. Започват да се възхищават на себе си. Работещите майки вече са направили закуската, облекли са детето и са подготвили себе си за времето, което е необходимо на останалите хора да се оправят за работа. Истински супержени!

3. Правят си напомняния на телефона всеки ден. Тази наглед скучна функция на телефоните се превръща в нещо наистина важно за работещите майки. Как иначе биха запомнили всичко, което трябва да свършват за деня? Все пак вече мислят не само за себе си, а и за още едно човешко същество, което в повечето случаи разчита за всичко само на тях.


4. Подреденият дом вече е блян за работещите майки. Те имат желание (макар и много пъти да нямат сили) да подредят дома си, но само след няколко часа всичко отново се превръща в бъркотия. Идеално подреденият дом вече е само мечта за майките, които съчетават работата и родителството.

5. Тайно поглеждат снимки на своето дете по време на работа. Шефът ги е изнервил или пък си имат работа с ужасен клиент? Лекарството, което потушава всякакъв стрес, се намира на една ръка разстояние – работещите майки поглеждат няколко мили снимки на своето дете и денят им вече става по-хубав.

6. Мислено преживяват всичко с детето си. Сега то си играе в детската, вече е часът за обяд (дали този път ще изяде всичко?), време е за следобеден сън – работещите майки мислят постоянно за своите наследници, дори когато те не са с тях.

7. Времето за сън е едно от любимите им неща. Един от най-хубавите моменти от деня на работещите майки е времето, в което детето им вече спи и те имат възможността да направят същото.

8. Повръщането и лигите са техните нови аксесоари. В сутрешната бързина работещите майки невинаги имат време да се преоблекат. А и защо, като имат толкова неповторими аксесоари като малко петно от повръщано или сладки детски лиги?

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Силва ( преди 9 години )
Нито едно не се отнася за мен. Работя от първия месец след раждането и съм разведена след първата година. Но не ми се е случвало нищо от написаното.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )
Не си спомням да съм ходила олигавена или оповръщана на работа. Ясно е, че писалият статията няма никаква представа от въпроса, по който е писал.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )