IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричните навици, които могат да провалят връзката ви

2 октомври 2014 11 20

Не бъдете егоисти

Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Парите не би трябвало да застават на пътя на любовта, но уви, те често са там. Вярвате или не, много двойки приключват отношенията си именно заради хартийките и монетите, които ги карат да осъзнаят доста аспекти от взаимоотношенията им.

Когато живеете в един дом, най-често и финансите ви са общи, така че не може да се държите като егоисти и да разполагате с тях, както си поискате.

Ето от кои навици трябва да се откажете, ако искате да запазите връзката си:

Излишното пазаруване

Мъжете и жените имат различно виждане за шопинга. Господата са по-практични, докато дамите могат да купят всичко, което им попадне пред очите. Те пълнят гардероба си с куп дрехи и аксесоари, повечето от които обличат рядко, веднъж или дори никога.

В крайна сметка хвърлените за тях средства се оказват напълно излишен разход и това може да вбеси половинките им. Не става въпрос само за дрехи, а и за мебели, декорации и куп предмети за дома, които нямат логично обяснение за предназначението им в него.

По-добре направете заедно списък за това какво е нужно и на каква цена може да си го позволите. Що се отнася до гардероба ви, може предварително да обсъдите бюджет, в който да се вместите.

Взимане на самостоятелни „скъпи“ решения

Ако искате да се сдобиете с нещо по-скъпо (кола, нова холна гарнитура и т. н.), по-добре обсъдете с любимия желанието си. Не само че мнението му е необходимо, защото живеете заедно, а и защото може да ви даде практичен съвет. Да не забравяме, че харчите общите ви пари, което изисква съгласието му.

Липсата на планиране на бюджета

Ако всеки къта заплатата за себе си и я харчи, както намери за добре, шансът още в средата на месеца да се окажете „на червено“ е огромен. По-рационално е след заплата да правите разчет на парите си и да планирате къде трябва да отидат, за да избегнете кредити и заеми.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари