IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да имате щастлив брак и след появата на бебето

6 октомври 2014 10 21

Съвети, които ще ви помогнат да бъдете в хармония

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Появата на бебето е един от най-важните моменти в живота на двама съпрузи. Това е денят, след който нищо вече не е такова, каквото е било преди. Много мъже и жени се чувстват нещастни именно за това – те губят представа кои са в брака, във връзката си със своя партньор и възприемат себе си единствено като родители.

А истината е, че може да има хармония и щастливият брак след раждането не е мит. Разбира се, нещата никога не могат да бъдат като преди, но не е и нужно – вече един нов живот обединява двама души по възможно най-красивия начин. Следващите няколко съвета ще ви помогнат да се чувствате добре, след като вече сте родители:

1. Позволете си да се чувствате по-странно след раждането. Все пак появата на едно бебе е събитие, което няма как да не ви обърка, колкото и да си мислите, че сте били подготвени. Тук е важна ролята на вашия партньор, който трябва да прояви разбиране и да ви подкрепя. Хубаво е да говорите с него и да му обясните точно как се чувствате. Не се притеснявайте да споделите, ако имате някакви притеснения или страхове. С нужната подкрепа и с времето всичко неприятно ще отшуми.

2. Свикнете с вашето „ново“ тяло. Вероятно не сте се харесвали особено в последните месеци по време на бременността и нямате търпение да възвърнете старата си форма. Понякога обаче възстановяването на килограмите и старите форми изисква повече време, отколкото подозирате. Така че, за да не изпадате в депресия и да не бъдете с ниско самочувствие, приемете новото си „временно“ тяло. От вас зависи отново да бъдете такива, каквито искате, но не забравяйте, че това не се случва с магическа пръчка. Ако вие се харесвате, дори и не в най-добрата си форма, това чувство ще предадете и на своята половинка. Мъжете харесват уверени в красотата си жени.

3. Променете сексуалния си живот. Комуникацията и разбирането са ключови елементи за интимността. Някои жени не изпитват желание за секс, тъй като са твърде отдадени на бебето, много изморени, не харесват тялото си и т. н. Ако този период продължи по-дълго обаче, може да се превърне в сериозен проблем за брачните отношения. Измислете начин, по който да разнообразите сексуалния си живот, да пробудите интереса си отново (в случай, че нямате такъв). Дори и да имате желание за секс, не забравяйте, че това не бива да бъде нещо напълно обикновено от ежедневието ви. Намерете начин с партньора си да подклаждате взаимно сексуалния си интерес.

4. Излизайте вечер. От седем дни в седмицата и 24 часа в денонощието може да отделите няколко часа, за да излизате поне веднъж седмично. Вие и съпругът ви се нуждаете от тези малки „егоистични“ моменти, в които да останете сами. Освен това по този начин няма да се чувствате депресирани, че постоянно се грижите за новороденото и старата ви свобода е безвъзвратно изгубена.

5. Не се страхувайте да помолите за помощ. Гледането на бебе е занимание, което изисква цялото ваше внимание. Наред с другите домакински задължения може би всичко ви се струва като филм на ужасите, в който вие сте главната героиня, на която ѝ се случват най-лошите неща. Ако усетите, че нямате физическата и психическата сила да се справите с всичко, поискайте помощ. В това няма нищо лошо – дори напротив. Нека съпругът ви ви помага с част от задълженията, вероятно може да разчитате и на помощ от бабите. Наемането на бавачка също е вариант, ако имате тази финансова възможност.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари