IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, които омъжените дами са уморени да чуват

28 октомври 2014 11 45

Никой не бива да бъде вкарван в клишета

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Гледайки „Сексът и градът“, човек остава с впечатлението, че жените се делят само на три категории: „омъжени“, „обвързани“ и „необвързани“. Разбира се, любовният статус е нещо важно, но той далеч няма да ви даде ясна представа каква жена стои срещу вас, дори да знаете, че тя си има половинка, например.

Ето защо хората не бива да бъдат вкарвани в клишета, макар че много често се получава именно по този начин.

Ето защо много омъжени дами вече са изморени да чуват едни и същи твърдения и въпроси, свързани с тази тема. Ако вие самите сте от клуба на „семействата“, вероятно вече се сещате за някои от тях. Ако пък още не сте, по-добре избягвайте следните реплики:

„Кога ще имате деца?“

Макар че днес хората първо създават деца и след това се женят (евентуално), все още има малък процент от жените, които искат да се омъжат и след това да имат наследници. Не забравяйте обаче, че бракът не задължава хората да имат деца – някои двойки съзнателно избират да останат само двамата, други пък просто изчакват, докато трети имат здравословни проблеми. Щом не се говори за деца, явно темата не стои на дневен ред или пък не е подходяща за обсъждане – това трябва да ви е достатъчно.

„Как е бракът?“

Чувайки този въпрос, в ума на омъжената жена изниква друг въпрос: „Екзистенциален отговор ли иска или просто е любопитна как я караме с мъжа ми?“. Може би изобщо не трябва да задавате подобен въпрос, тъй като каквото и да е, то е видно. Ако една жена грее и излъчва спокойствие, то явно в брака ѝ цари щастие.

„Ти си различна сега“

Как така една жена може да се промени толкова много след един подпис? Предполага се, че тя е живяла по същия начин със съпруга си, още докато са били гаджета, така че няма голяма логика в това. Вероятно вие я възприемате по различен начин.

„Кога ще си купите апартамент?“ (в случай, че все още нямат такъв)

Отговорът, който повечето хора си просят е: „Ако ми дадеш пари за първоначалната вноска, още утре“. Всички млади семейства искат да имат свой собствен дом, така че със сигурност ще пристъпят към тази стъпка, когато имат възможността.

„Какво мислиш за родителите му?“

Едва ли те са се променили, след като синът им официално се е оженил. Те са си същите хора както преди и в зависимост от ситуацията са симпатични и мили, или злобни и заядливи.

„Писва ли ти понякога от него?“

Може би със сигурност не ѝ писва толкова много, колкото от подобни въпроси като този. Иначе кой понякога няма нужда от това да остане сам....

„Аз никога не бих се омъжила!“

Ако това е просто споделяне на лична информация, добре. Но на много омъжени жени би им се сторило като размахване на пръст и поучаване. В крайна сметка всеки е различен и има право да избира по какъв начин да живее.

„Ти няма да разбереш – омъжена си“

Това изказване щеше да е вярно само, ако съществуваше вариант една жена да е омъжена от самото си раждане. Дори сега да си има законна половинка, всяка официално обвързана жена е имала своето минало – с гаджета и разбира се, периоди на необвързана.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари