IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Живеенето поотделно спасява ли брака?

4 ноември 2014 12 15

Мнението на експертите

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Изследване на US Census Bureau сподели, че над 3,5 млн. двойки в Индия живеят разделени с цел да съхранят брака си. Според съпрузите те са по-щастливи и се разбират по-добре, когато не са под един покрив. Дали обаче в това се крие формулата на успешния брак?

Според много брачни консултанти живеенето поотделно освежава семейния живот и кара всеки от партньорите да полага повече усилия, за да задържи другия, тъй като вече не го счита за гарантиран.

Други специалисти са на мнение, че дистанцията изключва уюта на истинските семейни отношения, а и често разделените съпрузи не са самостоятелни, а се връщат при родителите си, което до известна степен ги връща назад в развитието им. Те съветват да се пренесете в различни спални, а не да се отделяте в друг апартамент, ако имате проблеми в брака си.

Кога може да се изнесете в друго жилище:

- когато сте го обсъдили с половинката и двамата сте решили единодушно, че на този етап е по-добрият вариант;

- когато сте преценили, че можете да си позволите този разход;

- когато сте убедени, че бракът ви е в сериозна криза и не можете да направите нищо в момента, освен като за начало временно да се дистанцирате;

Кога не трябва да го правите:

- ако подозирате партньора в изневяра;

- ако сте финансово нестабилни;

- ако за пръв път се карате сериозно;

- ако имате родители или деца, за които да се грижите;

- ако сте взели решение под влиянието на приятели и роднини.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари