IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 причини да съжалявате за развода

7 декември 2014 14 04

Крайните решения невинаги са най-добрият избор

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Бракът е важна стъпка, разводът също. Скорошно проучване на Love punch показва, че всяка пета британска двойка съжалява, че е разтрогнала семейния си живот.

Брачният консултант Дерек Левис издава, че често репликата „Искам развод“ е породена от силна емоция по време на спор. След като страстите се охладят, човек е на съвсем различно мнение и може по-трезво да прецени ситуацията.

Разводът трябва да бъде решение, взето на спокойствие и желано и обсъдено и от двете страни. В противен случай, може да се прокрадне съмнението, че сте сбъркали.

Ето и 10 причини да съжалявате за развода:

1. Липсва ви партньорът ви. Може и да имате различия, но той/тя е най-добрият/ата за вас.

2. Все още обичате партньора си. Дори да сте му/ѝ казали в очите обратното, знаете, че истината е друга.

3. Чувствате, че сте се провалили. Всеки има върхове и спадове по време на брака си, но вие усещате вина за изхода от вашия.

4. Чувствате се самотни. Той/тя ви разбираше най-добре.

5. Осъзнавате, че сте направили грешка. Били сте толкова концентрирани върху собствения си живот и желания, че сте изпуснали цялостната картинка на семейния ви живот.

6. Разбрали сте, че освен черно и бяло има и сиво. След раздялата има и куп други разочарования, които ви показват, че животът има повече от два цвята и не е хубаво да залитат е в крайности.

7. Бившият/ата си е намерил друг/а. И вие ревнувате! Ако беше с вас, сега нямаше да изпитвате тези негативни чувства и да мразите трети човек.

8. Осъзнали сте, че не сте по-добре сам/а. Понякога е освежаващо, но не и по цял ден.

9. Връзката на партньора ви с децата е съсипана. Те са взели вашата страна и колкото и да им обяснявате, че мама/тати е добър човек, отказват да бъдат с него/нея.

10. Децата ви страдат. Никога не сте искали да ги нараните, но ето, че избрахте вашето щастие пред тяхното и сега това ви убива.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
Последното е много тъпо - човек винаги трябва да избира СОБСТВЕНОТО СИ щастие, иначе няма как да научите децата си на щастие, като сте нещастни вие. Децата отговарят за собственото си щастие - вие за вашето, не за тяхното, те също няма да отговарят за вашето, като остареете
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар