IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 навика на щастливото семейство

25 януари 2015 10 00

Върнете топлината и уюта в отношенията си

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Всички искаме да се усмихваме повече, да общуваме спокойно с близките си и да се наслаждаваме на семейна идилия.

Желанията ни са силни, но усилията – малки. Някои от нас дори не осъзнават как да сплотят семейството и да създадат една топла и любвеобилна атмосфера за половинката и децата си.

Припомнете си!

Яжте заедно

Преди векове яденето е било свещен ритуал, събирал на трапезата малки и големи. Днес като че ли го пренебрегваме и всеки предпочита да сложи нещо в устата на крак или да порови в хладилника, когато му скимне. Хапването на масата трябва да се превърне в традиция, защото то сплотява, помага за комуникацията и ви дава чувството на принадлежност.

Изследване показва, че двойките, които се хранят заедно, са по-щастливи от тези, които го правят самостоятелно.

Поздравявайте се с усмивка

Това, че сте близки, не означава, че трябва да пропускате поздравите или изпращането на вратата. Важно е да го правите искрено с усмивка на лице, което ще демонстрира на другия, че наистина ви е грижа за него и ще повиши настроението му. Покажете му/ѝ/им, че е обичан/а.

Гледайте телевизия по-малко, говорете повече

Телевизорът безспорно е едно от най-великите изобретения на 20-ти век, но то е истински убиец на комуникацията. Не, че трябва тотално да го изключите от ежедневието си, но е хубаво да обявите някакви часове за телевизия, а останалото време да правите нещо заедно. Семейните игри са чудесно забавление за всички членове.

А вие двамата може да запълните вечерите си с много секс, вместо с новини и филми.

Планирайте семейни почивки

Ежедневието ни вкарва в един коловоз, в който лесно изчезва романтиката, близостта, топлотата между хората дори в собствения им дом. За да излезете от тази матрица, е хубаво да се махнете от всичко познато и да заминете някъде. Дори да е само за уикенда, това ще освежи и разнообрази семейния ви живот.

Не крийте нищо

И не на последно място, доверието е един от стожерите на семейното щастие. Не крийте нищо от семейството си, тъй като точно това са хората, които ще застанат зад вас и в добро, и в лошо.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари