IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нещата, на които един баща трябва да научи сина си за секса

26 март 2015 13 50

Топ 10

Брад Пит скоро ще трябва да води такъв разговор със синовете си Пакс и Мадокс;Снимка: gettyimages.com

Брад Пит скоро ще трябва да води такъв разговор със синовете си Пакс и Мадокс;Снимка: gettyimages.com

На повечето родители им е трудно да говорят с децата си за секс. Но е много по-добре да го направят, вместо да оставят наследниците си да учат какво е секс от медиите или от приятелите си.

Във всички случаи родителите имат повече познания за това какво са секс и интимност и е добре да отделят половин час от времето си, за да обяснят това-онова на детето си. Разумно е майките да говорят с дъщерите си, а бащите – със синовете си.

Ето и кратък списък с нещата, които един баща трябва да обясни на своя син по темата:

1. Трябва да му предадете вашите ценности.

Бащата трябва да предаде своите ценности по отношение на жените на сина си, като уважение, лоялност и грижа, преди изобщо да започне да му говори за секс.

2. Фокусирайте се върху сексуалността.

Говорете със сина си за „сексуалност“, вместо за „секс“. Сексуалността е по-широко понятие, което включва сексуални взаимоотношения, различни видове поведения и сексуална ориентация.

3. Говорете за сексуалното поведение.

Нека синът ви да разбере, че част от сексуалния контакт са и целувките и натискането, и не е добре тези неща да се случват на публични места.

4. Говорете за допустимата възраст за първи сексуален контакт.

Вие като баща трябва да зададете възрастта, на която смятате, че детето ви ще е готово/зряло (физически и емоционално), за да прави секс. Препоръчваме ви това да е след 16 години.

5. Говорете за съгласие и отказ.

Синът ви трябва да е наясно, че трябва да иска секс, само когато партньорката му е съгласна. Нека се научи да използва думата „секс“, а не изрази като „хайде да го направим.“ Момчетата почти винаги са готови за секс и обикновено те инициират сексуалният контакт, но трябва да уважават желанието на партньорката си.

6. Обяснете му анатомията.

Момчето трябва да е наясно с гениталиите си. Къде се намира семенната му течност, какво е семепровод и т. н. Също така е добре да бъде информирано за женските полови органи.

7. Говорете за зачеването.

Много е важно синът ви да е наясно как и кога може да настъпи бременност, за да е наясно как може да предпази приятелката си.

8. Научете го за употребата на контрацептиви.

Всяко момче трябва да се научи да използва презерватив, преди да започне да води полов живот. Информирайте го и за другите противозачатъчни средства и стратегии.

9. Говорете за неудобните моменти.

Обяснете на момчето, че сексът може да върви ръка за ръка с неудобни, смешни моменти – странни звуци и миризми и т. н.

10. Говорете за порно.

Повечето момчета научават какво е порнография на около 14-годишна възраст (най-често гледат порно онлайн). Добре е да обясните на сина си, че тези филми не са реалистични и спонтанни като секса в живота. Кажете му, че това е шоу, което се прави за пари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари