IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подобрите връзката с майка си

5 април 2015 12 00

Бъдете търпеливи и демонстрирайте любовта и уважението си към нея

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Майката е човекът, който не само ви е дал живот, но и винаги ще е на ваша страна и ще ви подкрепя. С годините обаче при някои хора силната връзка с техните родителки се нарушава. Причините са различни – сблъсъкът на поколенията, промяната в характера, дори физическата дистанция. И все пак уважението и любовта към майката трябва да останат константи в живота ви.

Ново изследване показва, че само 5 % от британците имат идеални отношения с майките си. 12 % споделят, че се разбират, но не са толкова близки. 5 % твърдят, че почти не общуват с жената, дала им живот, а 2 % категорично класифицират връзката си като много лоша.

Ако и вие имате проблем в общуването и близостта със своята майка, си заслужава да направите опит за подобряването на отношенията си. Ето и как да го направите:

Намерете време

Комуникацията е в основата на всеки тип отношения. Направете си график, според който да се чувате с майка си поне няколко пъти в седмицата.

Персонални подаръци

Не е нужно да чакате конкретен повод, за да засвидетелствате любовта и уважението към майка си. Кутия бонбони или цвете веднъж-два пъти месечно е добър начин да стопите ледовете (ако има такива) или просто да провокирате усмивка на лицето ѝ.

Бъдете себе си

Да, вече не сте нейното малко момче/момиче и имате характер. Проявявайте го, но без да бъдете груби. Ако при всяка ваша среща потискате същността си, само и само да ѝ угодите, само ще изпитвате дразнение, когато предстои да се видите. Бъдете откровени, но все пак деликатни по някои теми.

Говорете за чувствата си

Ако тя ви разстрои или огорчи, обяснете ѝ го. Задържането на негативни емоции също пречи на връзката ви.

Спрете да я вините

Много е лесно да обвиним родителите си за всички свои несгоди. Финансовото им състояние, възпитанието и примерите, които сте виждали в семейството дават отражение на личността ви, но те не определят решенията ви днес. Спрете да вините майка си за своята несигурност и лоши решения.

Търпение

Много от проблемите с майка ви вероятно са се трупали години. Те няма да се решат за един миг, така че не очаквайте чудеса след първия жест. Бъдете търпеливи и постоянни и отношенията ви с времето ще станат градивни.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари