IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9 неща за развода, които не знаете

10 април 2015 14 01

Малко помощ от експертите, за да бъдете подготвени

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато си казваме „да“ пред олтара, вярваме, че е за цял живот. За съжаление, за много хора не се получава така и те се сблъскват с драмите около развода. А той е много повече от подписването на едни документи.

Авторите Филида Уилсън и Максин Пилингер решиха да улеснят процеса за жените и издадоха „Наръчник за развода специално за жени“.

В книгата те разкриват интересни факти и детайли, които могат да ви бъдат от полза.

1. Не сте сами! Всяка година във Великобритания се развеждат около 120 000 жени.

2. Разводът трае по-дълго, отколкото сте предполагали. Средно процесът отнема около 18 месеца.

3. Статистиката показва, че най-много документи за развод се подават през януари и февруари.

4. Емоцията по време на развод може да наподоби тази, която изпитвате при загуба на близък човек – отричане, гняв, скръб, депресия, приемане.

5. Изборът на адвокат е едно от най-трудните неща, които ще трябва да направите. Важно е да бъдете близки и да му имате доверие.

6. Създаването на близък кръг от хора е ключов, за да се справите с развода. Ще ви е необходима подкрепа, рамо да поплачете, приятелски съвети и разсейване.

7. Трябва да ограничите комуникацията с много хора. Внимавайте какво и с кого говорите. По-добре избягвайте общите си приятели, защото няма как да знаете кой е лоялен към него и всеки детайл и информация може да се окаже в негова полза при развода. Не говорете публично лоши неща за него, запазете ги за най-близките си.

8. Водете си дневник, той може да помогне на адвоката ви.

9. Връзката с бившия ви не спира веднага след развода. Може да се наложи да комуникирате с него дълго след това. В най-добрия случай може да си останете приятели.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари