IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как се променя уикендът на родителите

20 май 2015 09 01

Вече нищо не е същото

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Най-общо казано в живота на човек съществуват две ери – преди и след появата на детето.

След като в дома се появи бебе, много от обичайните неща се превръщат в истински лукс. Всичко се дължи на драстично скъсеното лично време, както и на много повечето отговорности.

Дори уикендите, преди оазис на почивката, вече са много по-различни за хората, които са родители. Ето и как се променят почивните дни по време на ерата „Родител“:

Преди: Спите поне до обяд. Все пак това са вашите свободни дни и никой няма право да ви осъжда, че искате да мързелувате до късно в леглото. Всъщност правете го, докато можете!

Сега: Спането като цяло е мираж, една далечна илюзия и блед спомен, който едва не сте забравили напълно. Всеки ваш ден започва около изгрев слънце – без значение дали е почивен или не.

Преди: Посвещавате всеки почивен ден главно на едно нещо. „След като спах до обяд, после се излежавах още малко и накрая се уговорих да изляза вечерта, как бих могла да свърша още нещо?“, мислехте си някога вие.

Сега: Правите повече неща само в една сутрин, колкото преди за целия уикенд. Дори понякога имате енергия за още нещо, но решавате, че и „вие сте човек“ и трябва да почивате, като не вършите нещата на максимално темпо.

Преди: Лягате си в малките часове на нощта, но нямате проблем с това, защото все пак сте спали до обяд!

Сега: Работили сте цяла седмица, а съботата сте участвали в активности, главно насочени към вашето дете. Лягате си много преди полунощ и това е напълно нормално.

Преди: Прибирате се у дома, когато пожелаете. Няма значение, че слънцето почти изгрява. Все пак вие не трябва да отговаряте пред никого!

Сега: Имате вечерен час. Все пак детето трябва да се храни, къпе, приспива... Така че след това ви чака луда нощ пред телевизора, но спокойно – все пак може да си позволите чаша вино, за да направите нещата малко „по-луди“.

Преди: Цял ден имате махмурлук. За щастие, през почивните дни нямате задължения и може да си позволите да се „лекувате“ цял ден.

Сега: Трябва да гледате детето си цял ден. Което означава, че ви е забранено да пиете толкова, че да се стига до махмурлук. Всъщност... това не е толкова лошо!

Преди: Кратките дремки са задължителни. По някое време следобед, ако не сте някъде навън, напълно нормално е да си поспите за кратко. Все пак дрямката на дивана е толкова сладка!

Сега: Дремките са задължителни... просто не за вас. Докато детето ви се наслаждава на спокоен сън, вие използвате свободното време, за да свършите още работа от списъка със задължителните неща.

Източник гифове: giphy.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари