IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо месец юли е подходящ за забременяване

5 юли 2015 09 00

Кои са предимствата за майката и бебето

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ако от известно време обмисляте да имате бебе, може би е време да „действате“, тъй като месец юли е изключително подходящо време за зачеване. Разбира се, забременяването, през което и да е време от годината е нещо страхотно и в крайна сметка най-важното е всичко с бебето и майката да бъде наред.

Също така е вярно, че човек никога не може да си прави планове, защото животът е непредсказуем, особено когато става въпрос за бременност. И все пак – нищо не пречи да опитате точно този месец, тъй като той си има своите предимства. Ето и кои са те:

1. Избягвате грипния сезон

В случай, че заченете през месец юли, ще родите, когато зимният сезон на гриповете вече е приключил. Това означава, че по-спокойно може да излизате навън с бебето си и че няма нужда да се притеснявате толкова много, както ако то се бе родило през октомври или ноември, например. Опитайте се да заченете сега, за да избегнете току-що роденото ви бебе да се разболее.

2. Свежият въздух – добър за майката и за бебето

Ако забременеете този месец, това означава, че хипотетично бебето ви трябва да се роди в края на март или началото на месец април. С други думи – ще посрещнете пролетта или по-скоро тя ще ви посрещне. Ще имате възможност да се разхождате на свеж и чист въздух с бебето си почти от самото начало. Ако пък вече имате дете, пролетното време е чудесно за разходки – вие ще гледате бебето, докато по-големият му брат или по-голямата му сестра изразходва енергия в парка.

3. Без дилеми, свързани с училището

Родителите на децата, родени в края на лятото или началото на есента, често са изправени пред дилемата кога да пуснат детето си на училище. Ако детето ви е родено през пролетта, на вас няма да ви се налага да се сблъсквате с тези терзания – то няма да бъде нито най-голямото, нито най-малкото в класа.

4. Релакс през лятото – по-големи шансове за зачеване

По традиция през летния сезон всички са по-усмихнати, всичко е по-топло, приветливо и прекрасно. Ето защо има голям шанс да се чувствате по-спокойни именно сега, което увеличава шансовете ви да забременеете. Освен това месец юли е подходящ за планиране на почивка, в която заедно с половинката си да „работите“ именно по въпроса с наследника.

5. Чувствате се по-секси

Когато една жена се чувства секси, това променя цялостното ѝ излъчване и я кара да бъде по-самоуверена. Обикновено топлите летни месеци, в това число и юли, са период, когато по-голяма част от дамите се чувстват именно по този начин. Ето защо има голям шанс и вие да попадате сред тях. Простата логика е такава, че по-голямата увереност във външния ви вид ще повиши вашето сексуално желание, то от своя страна ще увеличи честотата на сексуалните актове и оттам – възможността за забременяване.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари