IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 съвета за работещи татковци

27 юли 2015 06 52

Как да прекарате повече време с децата си

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Често се говори и пише за невероятните умения на жените да се справят с работата и децата. Време е обаче да обърнем внимание и на работещите татковци!

Ето и 6 съвета как да балансират между кариерата и хлапетата си, така че да останат активно в живота им и да не пропуснат детството им:

1. Яжте заедно

Колкото и трудно да звучи, намерете начин да сядате на маса заедно поне веднъж на ден. Така ще имате възможност „безболезнено“ да ги разпитате какво се случва с тях и как е минал денят им.

2. Спрете с работохолизма

Разбираме, че си имате цели и че искате да се издигнете и да изкарвате повече и повече пари, но цялото време, прекарано в работа извън задълженията ви, няма да ви върне загубеното време с близките. Струва ли си?

3. Не носете работата си вкъщи

Домът е мястото, където трябва да релаксирате и да обърнете внимание на семейството си. Наложете си правилото да не говорите и вършите нищо, свързано със службата, у дома.

4. Почивайте

Не чакайте да дойде лятото, за да заминете на почивка. Организирайте поне няколко семейни пътешествия през годината, където да се посветите изцяло на любимите си хора. Така ще засилите връзката помежду си.

5. Планирайте различни активности

Уикендите също предлагат куп възможности да прекарате повече време с децата си. Планирайте различни активности – походи, пикници, джогинг, колоездене и т. н., които да ви заредят с енергия, да ви помогнат да релаксирате и да освежат еднообразното ви ежедневие.

6. Приказка за лека нощ

През деня може и да ви няма, но вечер също може да откраднете няколко минути, за да покажете на децата си, че ги обичате и че сте част от живота им. Четенето на приказки преди заспиване е много добра традиция, която оставя у детето прекрасни спомени.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари