IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заживейте под един покрив с партньора и ще отложите брака

11 февруари 2016 12 00

4 причини защо това е така

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Според една широко разпространена теория двама души трябва да поживеят заедно за известно време, преди да решат да си се врекат във вечна вярност.

Според друга, по-малко известна теория обаче, заживяването под един покрив често става причина за отлагане на темата „брак“.

Около 60 на сто от всички двойки обикновено заживяват заедно преди да се оженят, считайки това за един вид тест, дали съюзът им би издържал в бъдеще.

Съвременните хора обаче все по-масово имат страх от дългосрочни ангажименти и част от тях решават удобно, че съжителство е напълно достатъчно за създаването на семейство и така всъщност не стигат до олтара изобщо.

Ето защо е безсмислено да заживявате с половинката си преди брака, особено ако държите на такъв:

1. Съжителство е трудно изпитание в началото

Хората казват, че в любовта всичко трябва да е лесно, но това не важи за влюбените, които решават да заживеят заедно. Изведнъж те се сблъскват с куп битови проблеми и без значение колко перфектна е била връзката им преди това, с живота под един покрив се появяват и първите конфликти и се налагат първите сериозни компромиси във връзката.

Тези проблеми могат да бъдат решени с открита дискусия, но има шанс двамата така и да не нагодят навиците си на живот и цялостната им комуникация да пострада. Основното е, че със заживяването под един покрив, лека-полека си отива романтиката, а много често влюбените решават да се оженят именно в най-романтичния си период.

2. Има и други начини да тествате съюза си

Има много други начини (различни от съжителството), с които можете да тествате връзката си. Такива са кръстосаните срещи със семействата ви. Почивките или уикендите, прекарани заедно.

Ако вие си пасвате с родителите на партньора си и харесвате техните семейни традиции, значи вие ще се впишете в тяхната фамилия лесно. Ако обаче не можете да ги понасяте, трябва да си имате едно наум.

3. Това е „твърде удобно“ решение

Не е добра идея да се местите да живеете с партньора си, за да спестите пари от наеми и битови сметки. Материалният аспект не е стабилна основа за сериозен ангажимент в бъдеще. Ако някой иска да живее с вас, то той трябва да иска да се събужда всяка сутрин и да си ляга всяка вечер до вас, а не да мечтае да спести някой лев от излишния наем.

4. Трябва да обсъдите темата „брак“ преди съжителството

Ако сте решили сериозно да изграждате съвместен живот с половинката си, трябва да сте на едно мнение за бъдещия ви брак, преди да заживеете под един покрив. Иначе е много възможно един от вас да реши, че съжителството е достатъчен ангажимент и че няма нужда от подписи в гражданското. В общи линии, ако решите да предприемете следващата стъпка във връзката си и да заживеете с партньора си, то направете го, само ако този човек иска да се ожени за вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари