IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 грешки, които ви превръщат в самотна майка завинаги

23 май 2016 12 30

И как да промените това

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Излизането по срещи до голяма степен е въпрос на тренинг. Ако се изолирате от другия пол след поредното разочарование и се отдадете на самотата и депресията, после ще ви бъде много трудно да започнете отново да се виждате с хора. Още по-сложно е при самотните майки, които сякаш се оправдават сами пред себе си с грижата за децата и тотално забравят как да флиртуват и какво е да са в компанията на някой мъж.

Коя жена обаче иска да остане самотна до края на живота си? Ако сте в позицията на самотна майка и се чудите защо така и не намирате читав партньор, то може би правите някоя от следните грешки:

1. Чакате прекалено дълго, за да започнете да излизате по срещи

„Да влезеш в света на срещите отново е толкова по-трудно, колкото по-дълго си бил сам“, твърди експертът по срещи Джулиън Кантарела. Вместо да си търсите оправдания за своята изолация, започнете да търсите мъж в някои сайтове за запознанства, където ще имате контрол върху сближаването и разговорите и избора да не се видите с въпросния човек, ако ви се стори неподходящ, съветва тя.

2. Фокусирате се върху един човек

Джулиън смята, че една необвързана самотна майка трябва да излиза с различни мъже, докато се спре на един. Причината е, че след дългия период на самота жените често се вкопчват като в спасителна сламка в първия мъж, който срещнат. Те го идеализират и накрая остават силно разочаровани, защото не отговаря на очакванията им. Не бързайте с ексклузивността, а си дайте право на избор. Излизайте с различни мъже, за да имате база за сравнение и накрая да прецените кой наистина е подходящ за вас.

3. Започвате със срещите прекалено скоро

Травмата от развода може още да не е отминала, а вие се хвърляте в авантюри, които не успяват да запълнят празнотата, оставена от дългогодишния ви партньор. Преди да се впуснете в търсене на новия г-н Идеален, трябва да сте наясно какво точно търсите в една връзка и какъв човек може да ви го даде. Очевидно предния път не ви се е получило, така че ви трябва време да анализирате ситуацията и да осъзнаете кой къде е сбъркал, за да може да не повтаряте същата грешка отново.

4. Избързвате със секса

Сексът е човешка потребност, но ако избързате с него, трудно ще се свържете емоционално с новия човек в живота си. Ако търсите просто развлечение за една нощ, не е нужно да чакате с консумирането на страстта си. Ако обаче копнеете за връзка, дайте време и на двама ви да се опознаете и да се харесате като хора, а не просто физически.

5. Представяте го на децата си прекалено скоро

Той вероятно е наясно, че имате дете/деца, но когато вече ги запознаете с него, има вероятност да се уплаши. Това се дължи на факта, че с познанството на децата мъжът осъзнава, че ако се обвърже с вас, той ще се натовари с още по-голяма отговорност. В началото на отношенията това си е плашещо. Ако обаче вие вече сте излизали достатъчно време, създали сте емоционална връзка и той държи много на вас и ви иска в живота си, би могъл по-лесно да приеме и децата ви като част от него.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари