IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжете казват неща, които не мислят

17 юни 2016 07 00

Така избягват драми и конфликти

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Ново изследване показва, че всъщност мъжете казват неща, които не мислят. Проучването е направено от мобилното приложение Matchify, което е събрало над 7000 отговора от представители и на двата пола.

Идеята е да се установи дали мъжете наистина мислят това, което казват и показва как жените „прочитат“ техните отговори.

Въпросите са се въртели около най-често срещаните отговори на представителите на силния пол, като например: „Нека поговорим по-късно“, „Не, не изглеждаш дебела“, „Бях доста зает тази седмица“ и „Ок, ще направя това“ или „Ти решаваш“.

На въпроса: „Мъжете опитват ли да избягат от спора като се съгласят веднага да направят нещо?“, 90 % от участниците в социалния експеримент отговорили с „да“ и едва 10 % с „не“.

А запитани: „Мъжете казват ли на приятелките си, че са красиви в определена дреха, за да си спестят чакането при преобличането им в друга?“ 66 % отвърнали положително и само 34 % от господата признали, че наистина го мислят и правят комплимента искрено.

Създателите на проучването разкриха и още няколко интересни извода относно поведението и думите на мъжете:

- Мъжете често се съгласяват да дискутират някой проблем по-късно, но всъщност изобщо нямат желание и намерение да го направят.

- Мъжкото внимание се задържа много трудно и на практика те почти не слушат какво им говори жената отсреща.

- Мъжете се опитват да прехвърлят отговорността на жените за решения и проблеми, с които не са съгласни.

- Мъжете, които твърдят, че мислят много за половинките си, всъщност не го правят.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари