IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да спасите връзката си след като ви хванат в изневяра

17 юли 2016 14 30

Бъдете искрени, търпеливи и спечелете доверието на любимия човек

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Направили сте страхотна грешка и вече ви разкриха. Сега не е моментът да се оправдавате, а да приемете последствията от действията си и да помолите за прошка, за да спасите брака/връзката си.

Всичко започна като „невинен флирт“ и неусетно нещата се разгорещиха, Успокоявахте се с мисълта, че половинката няма да научи, но уви, истината излезе наяве. Възможно ли е да спечелите прошката му/ѝ и да продължите напред заедно?

Ще отнеме време, ала търпение, постоянство и усилия от ваша страна, имате шанс.

Ето и какво трябва да направите, след като сте били хванати в изневяра от любимия човек:

1. Излезте „начисто“ и покажете, че се разкайвате

Сега не е моментът да вините другия за липса на внимание и нежност в опит да оправдаете действията си. Признайте грешката си и искрено помолете за нов шанс.

2 Убедете го/я, че няма да се повтори и докажете думите си

Думите не означават нищо без действия. Веднъж вече сте се подхлъзнали, затова е логично той/тя да бъде скептичен/а относно обещанията ви. С времето покажете на партньора си, че наистина искате само и единствено него/нея и повече няма да кръшкате.

3. Анализирайте действията си

За да се предпазите от нова грешка, е важно да разберете какво ви е подтикнало към изневяра. Коментирайте с партньора причините, но без да го/я вините. Опитайте да разрешите проблемите си, за да не се случи отново.

4. Кажете на половинката всичко

От есемесите, до имейлите, нощните измъквания. След като сте признали стореното, нейното/неговото доверие е крехко, затова не трябва да има повече изненади. Нека чуе цялата брутална истина от вас, за да може да започнете начисто.

5. Променете се спрямо партньора

Прекарвайте повече време с него/нея, правете любимите му/ѝ неща. Сега той/тя се чувства предаден/а и е много важно да ѝ/му докажете, че изневярата е била грешка и не желаете да я повторите, защото искате да бъдете единствено с човека срещу вас.

6. Разберете, че прошката изисква време

В началото той/тя ще бъде в шок. Ще се изрекат грозни думи, ще има счупени предмети. Не се обезкуражавайте и реагирайте смирено. Той/тя трябва да излее гнева и емоциите си, за да може да ви прости.

7. Потърсете професионална помощ

Ако двамата заедно не можете да се справите със ситуацията, но искате да запазите брака/връзката си, не се колебайте да потърсите професионална помощ. Третият човек ще бъде обективен и ще ви посъветва по адекватен начин как да закрепите отношенията си и да продължите напред.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

До Михал ( преди 7 години )
Ти, Михале, си много арогантен! Как така с лека ръка ще казваш "ай сиктир"? Ами ако става въпрос за дългогодишен брак с деца, ами ако жената по финансови причини няма къде да отиде да живее след развода, защото няма друго жилище или пари за свободен наем, какво прави? В крайна сметка, няма непростими неща, но ти явно летиш в облаците или се имаш за голяма работа...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Mихал ( преди 7 години )
Защо лъжете хората бе умници. За изневяра няма прошка. Изяде ли куче веднъж ***, отучване няма. Трябва да си много закъсал за да се правиш, че си простил. Болката остава до гроб. Казваш ай сиктир и продължаваш напред. *** много и всички са невинни, и всички си имат причини за да си свалят гащите.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар