IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 правила в спалнята, които ще спасят брака/връзката ви

6 юли 2016 14 30

Леглото не е място само за сън и секс!

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Времето, прекарано в леглото, е важно не само за здравето и добрия сън, а и за връзката ви. И не, не става дума за секс! В действителност поведението ви в леглото е символ за това какви са отношенията ви с партньора/законната половинка. Ако в спалнята усещате дистанция помежду си, то това е знак, че нещата между вас не са никак добре и скоро ще се стигне до раздяла/развод.

Ето и какви „правила” трябва да въведете в спалнята, за да имате здрава и хармонична връзка:

1. Лягайте си заедно

След дългия стресиращ ден, много от вас предпочитат да разпуснат с книга в ръка или пред телевизора. Това в общия случай означава, че ще си легнете доста по-късно от половинката или пък по-рано (ако той се е заел с подобни действия) и така ще ограничите допълнително времето за близост и общуването си.

2. Изключете електронните устройства

Другият препъни камък във връзката ви са електронните устройства, в частност телефоните, в които сте инсталирали всякакви социални мрежи и забавни или информационни app-ове, които обсебват всяка ваша свободна минута. Зарежете социалните мрежи в леглото. Обърнете внимание на любимия човек до вас, другите могат да почакат.

Телевизорът също не е добра идея в спалнята, защото ви разсейва и дистанцира от половинката. Нима филмът е по-важен от нея/него при положение, че не сте се виждали почти целия ден?

3. Разговаряйте

Липсата на комуникация между двойките  е причина за много разводи и съсипани връзки. Леглото е идеалното място, където може да споделите с партньора си нещо интересно от деня, да обсъдите някоя касаеща и двама ви тема или просто да си кажете няколко мили думи. Обстановката предразполага за интимност и нежност и обикновено по пижама в леглото човек се чувства по-уязвим и е по-отворен към това да споделя и да изслушва другия. Възползвайте се!

4. Докосвайте се

Докосването е много важно и е знак на близост. Не е нужно всеки ваш допир да бъде подкана за секс. Може да е жест на нежност и любов, която другият трябва да усеща. Докосването на любимия човек води до увеличаване на хормона оскитоцин в тялото, наричан още хормонът на щастието.

5. Целувка за лека нощ

Как си пожелавате лека нощ? Е, това е моментът, в който не трябва да забравяте да целунете любимия човек. Това е жест на емоционална и физическа интимност, който помага за заздравяване на връзката. Опитайте и ще видите как отношенията ви се променят драстично към по-добро. 

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари