IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпросите, които не трябва да задавате на една бъдеща булка

18 юли 2016 13 40

Ако не искате да съсипете приятелството си и да пропуснете събитието

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Великият ден наближава и бъдещата булка се тресе все повече от нерви. Ето защо не е добре да дразните „лъвицата“ с глупави въпроси, макар и ориентирани около нейната сватба.

Тя иска максимално да се наслади на момента и би било най-малкото нетактично да я разпитвате колко килограма ще свали и колко ще плати за събитието. Не разваляйте приятелството си и не съсипвайте настроението ѝ със следните въпроси:

1. Сигурна ли си, че взимаш правилното решение?

Дни преди сватбата едва ли е моментът да карате булката да се съмнява в чувствата и решенията си. Щом е стигнала дотук, вероятно знае какво прави.

2. Колко ще ти струва това?

Какво значение има? Нали не го плащате вие. Никой не обича да говори за пари и подобни въпроси са повече от груби. Ако сама ви се оплаче или похвали, това е нещо друго.

3. На каква диета ще се подложиш?

Нима намеквате, че е дебела? Ако мъж попита жена подобен въпрос, вероятно ще си заслужи шамар. В другия случай, приятелката ви може да ви отвърне с ледено мълчание, злобен поглед и да ви изолира за даден период от време. Нищо чудно и да си вземе обратно поканата за сватбата.

4. Защо се държиш толкова припряно?

Може би защото остава малко време до големия ден и на нея ѝ е толкова напрегнато да мисли за хиляда неща, че вече не са ѝ останали нерви.

5. В колко часа започва венчавката?

Имаш покана, за бога, провери!

6. Може ли да доведа някого?

Тези неща се казват по отрано. Организацията на сватба не е лесно нещо и неслучайно гостите трябва отрано да са потвърдили присъствие и бройка. Ако не се съобразите с това, само ще внесете напрежение.

7. Защо бързате със сватбата, да не си бременна?

Не, не, не и не! Никога не питайте бъдещата булка подобен въпрос. Първо, „бързане“ е според вас, някои хора просто лесно взимат това решение и вярват, че са открили сродната си душа без да го тестват години наред.

Второ, това си е отявлена обида – все едно ѝ казвате, че единствената причина тя да застане пред олтара е, ако вече очаква дете.

8. Колко пари искаш за сватбата?

Много младоженци предпочитат пари вместо подаръци. И все пак те имат благоразумието да не назовават умишлено суми, а да оставят гостите сами да преценят колко могат да си позволят. Ще накарате вашата приятелка да се чувства доста неудобно, ако директно я обстреляте с подобен въпрос. И категоричен отговор няма да получите, затова направо си го спестете.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Тези въпроси са и тест за вашето собствено възпитание.Ако сте възпитани правилно изобщо няма да се чудите дали да питате за тези неща .Все пак една изнервена и натъпкана с предразсъдаци булка не е най-добрата компания така ,че разумните приятели предпочитат да се възползват от всеки повод да не се навират с присъствието си ..
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар