IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 странни причини да стигнете до развод

17 септември 2016 15 15

Науката отново шокира

Снимка: Outnow.ch

Снимка: Outnow.ch

Вероятно сте чували, че сред основните причини за развод са изневярата, непреодолимите житейски различия, емоционалната дистанция и финансовите разногласия, но ще останете изненадани, като разберете какви други фактори могат неусетно да повлияят на брака ви.

Ето и най-странните научни изследвания, показващи какво руши брака ви:

1. Работата ви се намира далече от дома

Шведско проучване от 2013 г. показва, че хората, чийто офис се намира на разстояние по-дълго от 45 минути с кола от дома, са по-склонни да се разведат. Ако и двамата прекарвате повече време в път до работа, бракът ви е полуобречен след няколко години съвместен живот, твърдят резултатите, публикувани в сп. Urban Studies.

2. Всичките ви приятели го правят

Всичко е чудесно, когато най-близките ви приятели са семейни с деца и можете да се събирате и да се забавлявате заедно. Когато обаче техните бракове се разпадат, това оказва влияние и на вашия, твърди материал в сп. Social Forces.

Според изследването семейни двойки са със 75 % по-склонни да сложат край на съюза си, ако техни близки приятели са разведени.

3. Първото ви дете е момиче

Ако първородното ви дете е момиче, вероятността бракът ви да приключи с развод е доста по-голяма, отколкото ако имате момче, показва 60-годишно наблюдение на американски двойки.

В случай пък, че двама души не са женени и им се роди момче, шансът да се стигне до брак е с 42 % по-голям.

4. Жена ви е лекар

Да бъдеш лекар е много отговорна професия и често изискваща адски много време. Ето защо жените, които имат над 40-часова работна седмица в болници и поликлиники са по-застрашени от развод от дамите от други професии. Интересното е, че при мъжете се наблюдава точно обратното – тези, които носят белите престилки, имат по-стабилни и дълготрайни бракове, пише BMJ.

5. Разделяте си домакинските задължения

Изследване, направено в Норвегия показва, че семействата, в които домакинската работа е разпределена 50-50 по-често приключват с развод. Според авторите на проучването, причината е, че подобна семейна динамика създава тип бизнес отношения, които водят до емоционално дистанциране и партньорите с времето стават все по-нещастни под един покрив поради липсата на интимност, спонтанност и емпатия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари