IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готови ли сте да заживеете заедно?

6 октомври 2016 15 00

Въпросите, на които трябва да си отговорите

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ако вече обсъждате с партньора си дали да не заживеете заедно, добре е първо да си отговорите на 10 основни въпроса и тогава да взимате решението.

Ако не сте напълно готови за този ангажимент, а действате твърде спонтанно, може да сбъркате в своя ход и после да съжалявате горчиво.

Изследванията показват, че връзката може да продължи до осем години по-дълго, ако съпрузите са съжителствали под един покрив преди да сключат брак.

Експертите казват, че трябва да дадете честен отговор „да“ на поне седем от тези въпроси, иначе връзката ви може да бъде обречена:

1. Жената ли натиска мъжа за съжителство?

Ако вие преследвате любимия си и го карате да заживеете заедно, а той се дърпа, връзката ви може и да не продължи дълго. Според изследователите и от еволюционна гледна точка мъжете са тези, които трябва да преследват жената, включително и по отношение на заживяването под един покрив.

2. Жената ли инициира преговорите за заживяване заедно?

Ако мъжът отбива темата инициирана от жената, а именно – заживяването под един покрив, това е лош знак. Обикновено, ако един мъж иска подобно нещо, той няма да забавя скоростта на развитието на отношенията си с тази жена.

3. Мъжът сериозен ли е по отношение на връзката?

Заживяването заедно често е първата крачка преди сериозния ангажимент, наречен брак. Много двойки заживяват под един покрив като „тест“ дали нещата помежду им ще се получат. Затова преди да се преместите да живеете заедно, задайте си въпроса дали той е сериозен към вас и мисли за общото ви бъдеще.

4. Запознахте ли вече родителите си?

Ако все още не сте срещали родителите на половинката си, твърде рано е да мислите за преминаване напред в отношенията си с него. Същото важи и ако той не познава вашите майка и баща, както и ако родителите ви не се познават помежду си. Понякога е физически невъзможно тези срещи да бъдат организирани, ако хората живеят далеч едни от други (в различни градове или държави). Поне можете да се запознаете (благодарение на технологиите) чрез видео разговор.

5. Прави ли ви той романтични подаръци?

Влюбените мъже не забравят рождения ден на любимата си и ѝ правят подаръци със и без специален повод. Това може да изглежда не особено важно според вас, но е. Заживейте с мъж, който наистина ви обича и не се страхува да го показва.

6. Ще можем ли да си позволим да живеем сами?

Ако се преместите с половинката си под един покрив, вече само вие двамата ще трябва да мислите за сметки и битовизми, което не е много романтично. Добре е да разполагате с финансова възможност да си покривате разходите като двойка, а не все още да разчитате на родителите си за това.

7. Плаши ли ме темата „липса на независимост“?

Тук трябва да дадете отговор „не“ и тогава да мислите за местене с половинката в едно жилище. Някои хора държат твърде много на своята независимост и заживяването под един покрив с някого ги плаши именно заради това, че ще трябва да прекарват цялото си свободно време с този човек. Ако умувате доста върху този проблем, може би ви е рано за подобно съжителство.

8. Ще стане ли животът ми по-лек?

Добре е да претеглите предварително плюсовете и минусите, преди всъщност да заживеете под един покрив с половинката си, за да се подготвите за изненадите. И все пак помислете дали тази стъпка няма да направи живота ви наистина по-хубав – ще сте всеки ден заедно, ще се справяте заедно с трудностите и т. н.

9. Виждам ли живота си след пет години с този човек?

Трябва да сте убедени в общото си бъдеще с даден човек, преди да се решите да заживявате с него/нея. Концентрирайте се не върху нуждите си, а върху целите и мечтите си които имате и двамата, и дали те могат да вървят паралелно. Ако се виждате с този човек и след пет години, значи с него гледате в една посока и това е добър знак.

10. Уважавам ли аз този човек?

Любовта може да дойде и да си отиде, но ако двамата с партньора си се уважавате и харесвате като личности, вие ще се чувствате добре заедно цял живот. Партньорите, които се уважават взаимно имат по-добра комуникация и разбиране и по-малко сблъсъци и проблеми. Те разчитат един на друг много повече и си помагат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари